Ez meglepő egy volt Bibó szakkollégistától

2014. december 16. 17:09

A fékek és ellensúlyok, a hatalommegosztás elvének semmibevétele ugyanakkor mégis meglepő egy volt Bibó szakkollégistától. Bibó ugyanis nem kisebb írását, mint saját akadémiai székfoglalóját szentelte a kérdésnek.

2014. december 16. 17:09
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„Az, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének miniszterelnökeként Orbán Viktor radikálisan demokrácia-ellenes üzeneteket fogalmaz meg, sajnos nem újdonság. A fékek és ellensúlyok, a hatalommegosztás elvének semmibevétele ugyanakkor mégis meglepő egy volt Bibó szakkollégistától. Bibó ugyanis nem kisebb írását, mint saját akadémiai székfoglalóját szentelte a kérdésnek. Az írás címe: Az államhatalmak elválasztása egykor és most – ajánlom minden volt és leendő demokrata figyelmébe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. december 17. 00:27
"Az, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének miniszterelnökeként Orbán Viktor radikálisan demokrácia-ellenes üzeneteket fogalmaz meg, sajnos nem újdonság." "Radikálisan demokráciaellenes üzenet" szerintem az, ha valakit buzulásért, meg drogozásért felakasztanak. Ahogy Iránban teszik.
Devian
2014. december 17. 00:23
Ki az anyád adott neked felhatalmazást, hogy ott üljél a parlamentbe te ingyenélő?! mármint gyurcsányon kivül?
drkovax
2014. december 16. 19:01
Utána számolt valaki, hogy ha 2006 ősze óta (mondjuk) a Republikánus Párt mindent megnyert volna olyan arányban, mint a Fidesz (vigyázat, ott csak az egyéni körzet számít, az USA-ban csak az van), hány DP képviselő, szenátor, kormányzó lenne ? Meg hány DP elkötelezett bírót neveztek volna ki a Legfelsőbb Bíróságba (ami az ottani AB is) ? (Na, azt egyet se ...) A USA-ban ugyanilyen (de inkább erőteljesebb) "hatalomkoncentráció" alakult volna ki ennyi idő alatt, mint nálunk (pedig állítólag itt nincsenek is "fékek és ellensúlyok" ...). És igen, mostanra az utolsó betűig átírhatták volna az USA Alkotmányát is ...
zolka50.50
2014. december 16. 18:33
Ez a hülye Fodor egy kukkot sem ért abból, amit Orbán mondott. Egyébként mi is a titulusa ennek a pibinak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!