A kormány szerint túl sokat tudunk Paksról

2014. december 03. 17:59

Ha a rendkívül alapos előkészítő munka ellenére úgy döntenek, hogy a beruházás mégsem valósul meg, esetleg a teljesítés el sem kezdődik, akkor soha nem lesznek megismerhetők ennek okai.

2014. december 03. 17:59
Hidvégi Fanny
A TASZ jelenti

„A Pakssal összefüggő döntéselőkészítő adatok nem 10 évig nem nyilvánosak, mint az ilyen adatok általában (kivéve ha…), hanem 15 évig. Ráadásul úgy kell számolni a 15 évet, hogy annak kezdete nem a döntéselőkészítő dokumentum létrejötte, hanem a dokumentum alapján megkötött megállapodás teljesítésének megkezdése. Ha tehát a rendkívül alapos előkészítő munka ellenére úgy döntenek, hogy a beruházás mégsem valósul meg, esetleg a teljesítés el sem kezdődik, akkor soha nem lesznek megismerhetők ennek okai.

Továbbá a bizalmasság alól feloldó 15 évet a fentiek szerint nem a döntés megalapozó adat keletkezésétől kell számolni, de az keletkezésétől kezdve nem nyilvános.

Mindenkinek javasoljuk, hogy még a törvény hatályba lépése előtt küldjenek a témában jó sok adatigénylést, ugyanis a trafikos helyzettel ellentétben itt elfelejtettek arról rendelkezni, hogy a folyamatban lévő ügyekre is kiterjedjen a jogszabály. Ilyenkor pedig az adatigénylés kézhezvételekor hatályban lévő szabályokat kell alkalmazni. Ez persze csak félig jó hír, mert a Megvalósítási Megállapodások tudomásunk szerint egyelőre nem jöttek létre és olyan adatigénylést sajnos nem lehet a bíróság előtt kikényszeríteni, hogy akkor kérjük őket, ha már megszülettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. december 04. 09:05
Csillagom ti olyan jól éltek a TASZ-ból mint kurva a faszból. És ami Még közös mind a kettőtökre csak a fasznak van szüksége.
indiáner
2014. december 04. 00:24
Egy szokásos indexes, magyarul hazug címadás.
indiáner
2014. december 03. 23:53
Az atomenergiában 60 évre vetítve a beruházási kültség az összes költség max. 70%-a (a többi az üzemanyag a személyzet és a karbantartás), Egy ilyen államközi szerződésnél jobb kamatot semmilyen versenytárgyalással nem lehetett volna elérni, ráadásul elég valószínűtlen lenne egy 30 éves üzleti finanszírozás. Az oroszokat ismerjük, évtizedek óta együttműködünk velük. Hány indok kell még a minél rosszabb annál jobb hazaáruló bandának? https://www.youtube.com/watch?v=IMWNxhDfRKQ
Brigadéros
2014. december 03. 23:06
Tényleg, miért nem láncoljátok inkább magatokat a Fehér Ház kerítéséhez tiltakozásul, hogy lehallgatták az egész világot?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!