Gulyás, a bűnbak

2015. január 20. 20:31

Törvényjavaslatban igen szokatlan módon, az indoklásban még egyszer szükségesnek tartják megnevezni Gulyás Gergelyt mint egy hibás ötlet kitalálóját.

2015. január 20. 20:31
Domány András
hvg.hu

„Fokozódik a helyzet a Fideszben: Lázár János és L. Simon László most éppen Gulyás Gergelybe, a törvényalkotási bizottság szintén fideszes elnökébe rúg bele. A történet az italkereskedők jövedéki biztosítékának kacifántos történetével függ össze.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és parlamenti államtitkára hétfőn – saját kormányát, a hatáskörileg illetékes nemzetgazdasági tárcát megkerülve – képviselőként nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy vonják vissza az ital-nagykereskedők zömét várhatóan tönkretevő, e pillanatban érvényes szabályt, sőt még a 2014-ig mindenki számára érvényes és megfizethető 22 milliós összeget is szállítsák le 20 millióra. Indoklás: »Az elmúlt hónapok törvényalkotási kitérői is lehetőséget teremtettek arra, hogy figyelemmel kísérjük a társadalom igényeit és javaslatait a jövedéki biztosíték mértékének emelésével kapcsolatban.« Azt ugyan nem értem, milyen kitérőkről van szó, de az odafigyelés eredménnyel járt: »A társadalom visszajelzései alapján jelen törvényjavaslat előterjesztői nem értenek egyet azzal, hogy az alkoholtermékek, a sör, a bor, a pezsgő és a köztes alkoholtermékek jövedéki biztosítékát a 2014 . januári mértékhez képest megemeljék, így értelemszerűen az előterjesztők a Gulyás Gergely által javasolt sávos rendszert sem támogatják.« Ezen kívül, törvényjavaslatban igen szokatlan módon, az indoklásban még egyszer szükségesnek tartják megnevezni Gulyás Gergelyt mint egy hibás ötlet kitalálóját, akit ők most persze – ha nem is így fogalmazva – helyre tesznek. (...)

A bizottság jegyzőkönyve szerint a hatályba lépés elhalasztását úgy fogadta el december 11-én, hogy az a hosszú vitában nem került szóba. Mindenesetre Lázár János és L. Simon László megszavazta a törvényt.

Hát akkor miért csak Gulyás Gergely a bűnbak a két politikus szerint, akik kormánytagként és képviselőként több menetben igent mondtak az általuk most hibáztatott elképzelésre? Gulyás ráadásul a maga felelősségét több nyilatkozatban elismerte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. január 21. 07:11
Ha rossz döntést hoznak az baj...ha korrigálnak, az is?!? vagy mi fáj itt az újságíró elvtársnak???
csuka
2015. január 21. 05:59
Tombol a szakértelem és a korrupció. CSAK A FIDESZ MAFFIA!
cutcopy
2015. január 20. 21:24
"még egyszer szükségesnek tartják megnevezni Gulyás Gergelyt" De ezt már nem sikerült idézni..
paraklétosz
2015. január 20. 21:23
Remélem egyszer kiadják a többkötetes "Fidesz belháborúk összest". Meséskönyv formában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!