Miért pártzászlók nélkül?

2015. január 26. 17:26

A nyilvánosság intézményes korlátozása sem 2010-ben kezdődött. A Fidesz és a Magyar Szocialista Párt 2009-ben közösen fosztották meg a két legnagyobb független kereskedelmi rádiót – a Slágert és a Danubiust – a hullámhosszuktól.

2015. január 26. 17:26
Heindl Péter
Népszabadság

A Fidesz csak bevégezte, amit a szocialistákkal együtt kezdett el és aminek következtében ma vidéken nincs is az éterben egyetlen rádióadó sem, mely kormánypropaganda helyett valódi híreket sugározna. A független tömegmédia pártfüggővé tétele máig tart. Az egyik országos kereskedelmi tévé immár jó ideje fideszes hátterű. A másikat – az RTL Klubot – eddig nem sikerült pártfüggővé tenni, csak éppen agyonadóztatják.

Súlyosabb példa is akad arra, hogy a liberális demokrácia felszámolásáért a mai ellenzék jó részét is felelősség terheli. A nép legerősebb ellenőrzési eszközét a hatalom önkényének és anyagi visszaéléseink korlátozására, a parlamenti választások rendszerét a választási szabályoknak az az átalakítása tette tönkre, amit 2011-ben a Fidesz és az MSZP akkori vezetése közösen szorgalmazott. A korábbi, számunkra szabad választási lehetőséget biztosító kétfordulós választási rendszer egyfordulóssá alakításáról van szó. (…)

Egy biztos: mi, a szabad véleménynyilvánítás jogához mindenkor ragaszkodó polgárok szívósan küzdeni fogunk mindenféle hatalmi visszaélés és jogfosztás ellen. Következetesen, jogi és politikai akciókat bevetve. Addig nem hagyjuk békén sem a mostani elnyomó, jogtipró hatalmat, sem a tisztességtelen szabályok szerint megválasztott parlamentben ücsörgő, ott buzgón szavazósdit játszó és a hatalomtól a fizetését felvevő »díszellenzékieket«, amíg ezt az elnyomó és szabadságellenes rendszert, az orbáni illiberális államot meg nem döntjük. Ezt kívánja tőlünk a szabad polgárok köztársaságának eszméje.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. január 27. 13:12
nol heil peti "A másikat – az RTL Klubot – eddig nem sikerült pártfüggővé tenni, " az csak szadiszta libsi a kezdetektől.
fcsabi
2015. január 27. 11:16
Az uszító klubrádió minimum 4 millió hallgatót elér. Ha nálunk diktatúra lenne a drága Bolgár úr és társai daróc ruhában feszíthetnének, a napi egy órás sétán.
Mich
2015. január 26. 22:12
Pedig jól tudja a NOL, ez egy konfliktus azok között, aki pártzászlókkal akarnak hazudozni és azok között, akik pártzászlók nélkül akarják ugyanezt tenni...
kispufi
2015. január 26. 21:13
az rtl nem pártfüggő. ismerjük a nótát. semlegesfüggetlencivilpártatlan. sőt, oldalfüggetlen, nyilván (mert hát sok kis töredék között pártfüggőnek lenni, az lenne ám a feladat).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!