Feltétlen és feltételes magyarok

2015. január 24. 17:07

Az állampolgárságról szóló törvény már az LMP javaslata nélkül is megkülönböztetést alkalmaz.

2015. január 24. 17:07
Mráz Attila
A TASZ jelenti

„A párizsi terrorcselekmények miatt felerősödő bevándorló-ellenes sztereotípiákra ráharapó ellenzéki indítvánnyal foglalkozunk, amely alapján néhány, különösen súlyos bűncselekmény elkövetése esetén kötelezően visszavonnák a magyar állampolgárságot azoktól, akik 20 éven belül váltak politikai közösségünk tagjaivá. Miért megalapozatlan, és miért jogszerűtlen egy ilyen szabályozás? (...)

törvényjavaslat azokra a »bevándorlókra« vonatkozna, akik nem csupán menekültek, vagy letelepedettek, hanem magyar állampolgárságot szereztek. Az állampolgárság és a lakóhely együttese a legszorosabb kötelék, amely a jog szerint valakit egy politikai közösséghez fűzhet. Az állampolgárságért keményen meg kell küzdeni, és azok az emberek, akik egy hosszú folyamat végére megszerezték, abban a tudatban tervezik az életüket, hogy az állampolgársággal járó jogok és kötelezettségek megilletik őket. Ilyen például a beleszólás a politikai közösség életébe (választójog), az állam diplomáciai védelme külföldön, és az állampolgárságon keresztül hozzáférhető számos egyéb előny, például hogy az állampolgár számíthat arra, családjának lesz magyarországi letelepedési lehetősége, hogy együtt élhessék életüket. Ha valaki egyszer már mindent megtett, amiért cserébe számíthat ezekre a jogosultságokra, nincs semmi indoka annak, hogy további, másokra nem vonatkozó feltételekhez kössük az állampolgársága megtartását. (...)

Az LMP javaslata a fentiek fényében nyilvánvalóan igazolhatatlan: tudományosan nem alátámasztott tényekre épít, jogsértően diszkriminatív és összeegyeztethetelen nemzetközi kötelezettségvállalásainkkal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. február 17. 17:17
Most ezek a díszfaszok járják a világot, Európát, konferenciáznak, okosakat mondanak és megélnek ebből jól! Itt a bibi. A problémákat a díszvacsorák helyszínéről, a sokcsillagos szállodákból nem látják. illetve ha látják akkor az ő tevékenységük okafogyott. Európa és a világ nyögi a súlyos munkanélküliség terhét, de azért még befogadnának embereket, akik nyelvtudás, szakma híján ezek számát fogják gyarapítani. Ugyanakkor testközelből látják az dolgozó őslakók mennyivel jobban élnek és ez csak radikalizálódáshoz vezethet. Nem igaz, hogy csak dr Orbán Viktornak van esze Európában, de mások az ilyen helyi TASZ-faszok foglyai és hagyják a helyzetet elmérgesedni akár polgárháborúig.
Fakutya Vigyora
2015. február 18. 17:19
A múltkor láttam, hogy a náci piaci kofa megkülönbözteti a rohadt almát az egészségestől, és kidobja.
apoa
2015. február 18. 13:53
Balf...
catalina9
2015. február 13. 16:24
Szúnyog [Hozzászóló kiszűrése] 2015. február 3. 19:01 Eljutunk egyszer oda, hogy az ilyen Mráz-faszoknak munkából kell megélniük?" Nem, ezek szabadságdílerek, a legvisszataszítóbb fajtából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!