Elegem van a Putyin úr látogatásából

2015. február 10. 08:04

A rizsa a gázellátás biztosításáról szól, de ez hülyeség. Attól, hogy rendszeresen vásárolok a helyi kisboltban vagy a gonosz multi Tescoban, még nem járok össze a boltvezetővel.

2015. február 10. 08:04
Elegem Van
Elegem van

Az az érzésem, másról van szó. A magyar történelemben ritka, elkeseredett pillanatokban előfordult, hogy az oroszokban látott kiutat az ország vezetője, ha csalódott a Nyugatban, az kitaszította, vagy nem tudta velük elfogadtatni magát, eszméjét. Rákóczi kínjában Nagy Péter cárnak ajánlotta fel a magyar koronát, Kossuth az utolsó napokban szintén orosz nagyherceg fejére tette volna Szent István koronáját. A második világháború végnapjaiban a teljesen szétesett magyar politikai »elit« valamiféle megállapodásban reménykedett a szovjettel. Megmosolyogtató, szánalmas próbálkozások voltak ezek. Mint most Viktor Mihályé, aki azt hiszi, hogy kipávatáncolhat az atlanti szövetségből, mert ott kitellett a becsülete. Ennek a folyamatnak az elismeréseként pedig a nagy Putyin is leereszkedik hű oráljobbágyához: költséget és fáradságot nem kímélve Magyarországra látogat.

Sanszos azonban Putyin úr Magyarországra jövetele. Nem csak azért mert az Elegemvan blog - mely nagyobb befolyással rendelkezik a világ folyamataira mint a Bilderberg-csoport - helyteleníti, hanem azért, mert Oroszország lassan egyre beljebb sodródik az ukrán háborúba. Márpedig ilyen szituációban csak egészen hülye magyar hadvezérek - Török Bálint, Maléter Pál - szoktak elsétálni az ellenséghez tárgyalgatni, egy világbirodalom ura ennyire nem zokni. Ráadásul az egyik lehetséges útvonal éppen Ukrajna felett vezetne, akik ki nem hagynák a lehetőséget, a maláj gépen már úgy is gyakoroltak. A lengyel légtér sem biztonságos pláne, hogy az egymás légterében lezuhant államfő kérdésében a ruszkik egy-nullra vezetnek. Lengyel testvéreink biztosan szeretnének egyenlíteni. Putyin úr jövetele tehát egy lakmuszpapír is, ha jön, a nyílt háború kicsit odébb van. Ha lemondja, napokon belül kitörhet. A Merkel-Hollande páros két lábbal való kirúgása a Kremlből az utóbbi a változatot erősíti.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bikavér
2015. február 10. 15:24
Nekünk intéz Viktor gázt csövön, akinek nem tettszik az hordja haza táskában az usából.
ormányos csillós
2015. február 10. 10:58
ti meg izrael és az usa análjobbágyai vagytok
áfonya
2015. február 10. 10:16
Ez a cikk egy nagy ökörség , gázt is szeretnék a magyaroktól elhazudni .
tevevanegypupu
2015. február 10. 10:07
Igen..ez igaz. De ez két ország kapcsolata, nem feltétlenül csak gazdasági..muszáj jóban lennünk vagy legalábbis udvarias viszonyt kialakítani. Hogy lehet valaki olyan ökör, hogy ezt nem érti meg??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!