Európa

2015. február 25. 10:52

Nem csak politikai, vallási okokból válhatnak családok földönfutókká, nem csak háború tehet valakit otthontalanná.

2015. február 25. 10:52
Nagy Márta
Kisalföld

Azok a koszovóiak, akik csillagászati árakon megvásárolt fuvarokkal, kenőpénzek dugdosásával, bujkálva vagy a láthatatlanságot megvásárolva jutottak ki Németországba, azt mondják, Európa ott van, ahol nem a menekültet, az illegális határátlépőt, a vízum nélkülit látják bennük, hanem az Embert. Akit ugyanúgy megilletnek a civilizált körülmények, mint bármelyikünket.

Nemcsak a koszovóiak vándorolnak, sok ezren hagyják el atyáik földjét Magyarországon is, s vagy külföldön keresik a boldogulást, vagy a nyugati határszélre költöznek a könnyebb megélhetés reményében. Ők is idegenek? Hol van akkor Európa, és hol húzódik annak határa?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. február 26. 00:52
"Európa ott van, ahol nem a menekültet, az illegális határátlépőt, a vízum nélkülit látják bennük, hanem az Embert." Remélem, hogy te is az Embert látod bennük, így aztán rögtön le is vizsgázhatnál emberségből - a Vámosszabadi menekült táborból egy komplett családot fogadj be! Az eljárás roppant egyszerű. Győrtől csak pár km az út. Kocsikázz oda, a bejáratnál parkolj le és figyeld a be-és kimenő forgalmat. Aztán egy család mellé lépj oda, szólítsd meg őket és vidd őket haza. (Talán semmit nem gyűlölök annyira, mint a feneketlen képmutatást! És megint egy "kisalföldes" hatökör... Úgy látszik, hogy a gyengeelméjűség náluk alapfeltétel az alkalmazáshoz.)
csombor
2015. február 25. 23:27
A koszovóiak nem hozzánk jönnek, hanem oda, ahova tőlünk is mennek. Ugyanazért, amiért tőlünk. Pedig nálunk összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet, mit Koszovóban, Afganisztánban, Szíriában, Irakban, Líbiában stb. Majd jönnek hamarosan az ukránok is. Mert élni akarnak, meg enni akarnak. Bekalkulálták, hogy ezért ott dolgozni is kell. A magyarok is bekalkulálták. (Tele van a net olyan cikkekkel, hogy a munkáltató "elfelejtett" fizetni.) A "művelt Nyugat" számára természetes, hogy évszázadok óta odamehet az ő országukba és ami kell neki azt csak úgy elhozhatja. Ma is. Ha ember kell neki, akkor összefogdossa őket, ipi-apacs, te vagy a rabszolga, viszlek. (Jó, ma ez már kicsit módosult és a keleti tartományokból szerzik be.) Ha a vadászbombázókat kellene kipróbálni parittyákkal szemben, akkor ők az igazi terep. Koszovót, az életképtelent, meg a Vajdaság bombázásával, (népszavazás nélkül ők +USA, de az ugyanaz) alkották meg. Egyszer viselhetnek valamit a tetteik következményeiből is.
Agnieszka
2015. február 25. 12:39
Vagy van abban valami, h. Magyarország a magyaroké, v. nincs. Az utóbbiidőben nagyon elszánt próbálkozást látok az utóbbi igazának a sulykolására, az előző megkérdőjelezésére. Szerintem Magyarország a magyaroké. Ezt még lehet finomítani, kiegészíteni, de én nagyjából így gondolom. Vannak, természetesen a Földkerekség legdemokratikusabb államai, amelyek valószínűleg hasonló elvek alapján építenek a hatátukon szép, magas, hosszú falakat. Álságos ez a hörgés menekült ügyben. Egyébként miben nem?
balbako_
2015. február 25. 12:15
Keverjük a szart a mákkal. A világon 1,2 milliárd ember él naponta kevesebb, mint 1€-ból és nyolcból egy ember éhesen fekszik le esténként.Most akkor ezt mind be kéne fogadni? Hová?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!