Itt földrengés lesz, ha Simicska után Tarsoly is kiborul

2015. március 29. 09:44

Mire volt, lesz elég az a néhány szabad nap, hét a felelősségre vonásig, amelyet vélhetőleg azért is kapott, hogy menteni tudja a pénzét vagy pótolni a hiányt, de legfőképpen azért, hogy politikai támogatóinak a nyomait eltüntesse.

2015. március 29. 09:44
Hajba Ferenc
Népszabadság

Ha az egykori kollégiumi szobatárs, Simicska Lajos Orbán Viktornak küldött hadüzenete és első célzott lövései után a börtönnel fenyegetett Tarsoly Csaba is kiteríteni kényszerül a lapjait, abból alighanem politikai földindulás lesz Magyarországon. Orbán már azzal is hatalmas kockázatot vállalt, hogy külügyminisztere megmentése érdekében magára húzta a felelősséget azért, hogy napokkal a hivatalosan egyébként máig be nem jelentett öncsőd előtt tudta, rögvest összedől a kártyavár, de erről »a keményen dolgozó kisembereket« valahogy elfelejtette értesíteni.

Hatalmas politikai tét foroghat kockán, ha sok ezer ember jogos dühét, mérgét hagyta maga felé terelni, és sajátjai méltatlankodása ellenére is engedte szabadon intézkedni lebukott pártfogoltját. Tarsoly pedig hiperaktív, reorganizál, tervez, Josip Tot és Kaya Ibrahim licenszét veszi át, a közmunkás Orgován Bélát nevezi ki vezérigazgatónak, de aztán kiderül, hogy ha minden filozófiai tétel ellenére bele is lehet lépni kétszer ugyanabba a folyóba, ez most nem az a történelmi és lélektani pillanat. Így aztán visszacsüccsen a vezérigazgatói székébe. ()

A Quaestor simán kibocsáthatott engedély nélkül 150 milliárd forint értékű kötvényt. A politika, a kormány csak azzal tudná lecsendesíteni a károsultak többségét, ha valahonnan kifizetnék a pénzüket. Jelen állás szerint a vétlen pénzügyi szektorra nyomják rá ennek a terheit. Ráadásul az a furcsa helyzet állt elő, hogy azok jártak jól, akik fiktív, nem létező kötvényekhez jutottak, hiszen a Befektetésvédelmi Alap csak róluk tud gondoskodni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. március 30. 06:22
Milyen jó név, Hajba kap.
kjkj945
2015. március 29. 21:59
Miskolc mellett volt földrengés.
várúr
2015. március 29. 19:49
Itt semmi se lesz, ha a Hajba nevű firkász kiborul. Legfeljebb bekapja a nyugtatóját, a Népszabó pénztárában felveszi a pénzecskéjét, iszik egy fröccsöt és hazudozik tovább.
OberEnnsinnen
2015. március 29. 17:57
" A HVG szerint az lehet a háttérben, hogy" Kösz, nincs kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!