A fülkeforradalom cserbenhagyta a népét

2015. március 15. 09:52

Ez a forradalom tehát ez idáig cserbenhagyta a népét. A nép is egyre inkább hajlik rá, hogy cserbenhagyja a forradalmát.

2015. március 15. 09:52
Nagy N. Péter
Népszabadság
„Az embereknek most módjuk van arra, hogy véleményük legyen a forradalomról. A lengyelek alapvetően elégedettek, a magyarok döntően csalódottak. De a világon is alig található a miénknél kedveszegettebb nép. Döntően a városi diplomás Fidesz- (és LMP-) pártiakból kerülnek ki az elégedettek, a népesség 15-20 százaléka. Nehéz megállni, hogy ne nevezzük ezt a réteget – megváltoztatva a megváltoztatandót – az uraknak, de megálljuk, mert azért ez a képlet bonyolultabb ennél. Viszont nemcsak benyomások okozzák a csalódottságokat, hanem a korábbiaknál nehezebben kezelhető élethelyzetek tömege.

Az első ütemben a milliós nagyságrendben elvesztett munkahelyek, utána a megszorítások hiperinflációja, az egyszerű és a keresettebb munkák bére közötti egyre beláthatatlanabb különbség, a boldogulásban egyre kevésbé segítő iskolák, a mind kevésbé hozzáférhető egészségügy, az egzisztenciális csődtömegbe fulladó hitelen vett álmok, a lelketlen közélet – mind-mind ide tartoznak. A jelen: a létminimum alatt élők száma 2000-ben hárommillió körül volt, 2005-ben hárommillió kétszázezerre emelkedett, 2009-ben elérte a hárommillió-hétszázezret, most négymillió. (...)

De Táncsics csak most kezdene el igazán ordítani. Most, amikor az egyre keservesebben élő alsó jóval több mint négymilliót még beljebb is tunkolják a bajba. A szociális segélyezés rendszerének átalakítása nagy valószínűséggel tovább nehezíti az életüket. Ha nem is lehet várni egy forradalomtól, hogy a kevéssé ütőképes egységeket segítse, ez azért még a mi kereteink között is rideg változás.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. március 15. 21:12
Egy biztos: Írhatnak, amit akarnak, reggeltől-estig hazudhatnak, aki gondolkodik, az nem szavaz erre az ellenzékre soha.
Brigadéros
2015. március 15. 19:48
A Népszabadság valóban mindent megtett azért, hogy az emberek közérzete jóval rosszabb legyen, mint az indokolt volna. Ötödik hadoszlop...
balbako_
2015. március 15. 18:58
A nép bölcsen választáson dönt. És döntött! 2018-ig ez van!
Bokros Birka
2015. március 15. 17:44
Hát a nép nem igazán hajlik a balkáni barbár kommunizmus felé, melyet épp neolibsi köntösbe bújtatnátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!