Az ultrák eljátszották a bizalmamat

2015. április 08. 12:49

Külföldön általában rajzfilmfigurának ábrázolják a kabalafigurát, ez is úgy néz ki, inkább a gyerekeknek kedvez majd. Az egy másik kérdés, hogyan fogadják szurkolók.

2015. április 08. 12:49
Kubatov Gábor
Kubatov Gábor
Rádió Q / Nemzeti Sport

(Kubatov Gábor a betelefonálók kérdéseire válaszolt)

– Hogyan vált be a vénaszkenner?
– Kétezer-nyolcban kezdődött a kártya kibocsátása még az angolok vezetésével, akkor hatvanezer ember váltotta ki. Alapvetően azt gondolom, hogy akinek nincs mit rejtegetnie, szkennel. Én magam kértem a kivizsgálást. Akit ki kellett tiltani, az kint is marad, nagyjából tizennégy emberről van szó, nem két-háromezerről. Tudom, hogy egy összetartó közösség, és néhány ezer ember emiatt nem jön, pedig nagyon hiányzik a szurkolásuk. Három és fél évig tárgyaltam az ultrákkal, nem volt eredménye, ezért kellett ez a módszer. Nem szeretnék nyitott hetet tartani (amikor bárki bejöhet vénaszkenneres ellenőrzés nélkül – a szerk.). A szervezőink ma már fiatal egyetemisták, nekik nem feladatuk, hogy összehasonlítsák a személyi igazolványokat az arcokkal, ezt a vénaszkenner megteszi helyettük.

– Tárgyal-e még az ultrákkal? Ha nem, miért nem?
– Három és fél évig tárgyaltam, eljátszották a bizalmamat, már nem ülök le velük.

Mit gondol az új sasról? Ki hagyta ezt jóvá? Mit fogyasztott előtte?
– Ez egy másik, új koncepció, idáig volt egy totemállatunk, olyan jelmezben, amiben nem igazán tudott mozogni. Megkérdeztük a szurkolókat, kilencven százalékuk le akarta cserélni a sast. Külföldön általában rajzfilmfigurának ábrázolják a kabalafigurát, ez is úgy néz ki, inkább a gyerekeknek kedvez majd. Az egy másik kérdés, hogyan fogadják szurkolók. Nincs szükség rá, hogy lecseréljük, mert amikor látják, hogyan mozog, focizik, lövi a tizenegyest, akkor megszeretik. A Diósgyőr ellen lesz meglepetés, igazi sast reptetünk körbe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. április 09. 06:39
Mit tud ez a pasas Orbánról, hogy ennyi mindent megengedhet magának?
1120
2015. április 08. 22:27
"Megkérdeztük a szurkolókat, kilencven százalékuk le akarta cserélni a sast." Én ezt egész egyszerűen nem hiszem el. Az új sasról meg inkább nem írnék semmit - megtették azt helyettem a Nemzeti Sport kommentelői. 100-ból 100-nak nemhogy nem tetszik, de egyenesen undorodik tőle! Én is... (Amúgy "vénaszkenner" ügyben egyetértek az elnök úrral, de ez a "sas"...ez botrányosan gagyi!)
bakonyibetyar
2015. április 08. 22:01
Én elsősorban és mindenekelőtt MAGYAR szurkoló, fiatal koromban nagyon sokat jártam meccsre, de sosem féltem, úgy voltam vele, hogy nagy bajom nem lehet, legfeljebb, adok v. kapok egy-két pofont. Most már nem vagyok fiatal, de most sem az ultráktól félek, hanem amikor a rejtett tartalék horda felszáll a 4-es 6-os villamosra....
hátakkor
2015. április 08. 19:34
Nekem van egy teóriám, igazolni nem tudom, de pl. egy idősebb ultra haverom a nyáron a C3-ba vett kártyát meg bérletet is. Még nem tudta ciki, sőt, alig várta hogy új stadion, új csapat, stb. Aztán úgy nyár végén a máltai és horvát EL meccsek tájékán valahogy el kezdett terjedni egyfajta ultra bojkott, "nem kell a szkenner, Kubatov nem kell a szkenner.." egyik hülye rántotta be a másikat. Szóval elég valószínű vannak így-úgy beépítettebb figurák és lehet a rendvédelem, a BMLSZ vitte el ezeket a gyerekeket a bojkott irányába, hogy ha lehet tényleg ne jöjjenek annyian, mert rezeg a pályabetiltás léce, legalábbis UEFA szinten már közel járt a Fradi ehhez. Tehát senki nem lett kitiltva, hanem butuskák megtették azt a szívességet, hogy ők nem engedik be magukat. És valóban van aki menne meccsre, de ha banda hangadók nem, akkor ők sem mernek, sőt ők igazodnak a legjobban. Vasárnap 17 ezer néző lesz, de a hangulat már sosem lesz olyan mint az Albert Stadiont záró Fradi-Dózsán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!