Ha sáros a brókercég, akkor most éri meg borítani a bilit!

2015. április 16. 20:27

Ha brókercégem lenne és még csalók is lennénk, most lehetne igazán a radar alatt haladni a kicsiknek, amíg a közvélemény, a politika és a hatóság a BC és Q ügyekkel foglalkozik.

2015. április 16. 20:27
Szarvas Norbert
IFL, az őszinte gazdaság

„Lehet nem fogod elhinni, de ha van érdemes idő az asztal borítására, akkor az most van. Mármint ha brókercégem lenne és még csalók is lennénk. Most lehetne igazán a radar alatt haladni a kicsiknek, amíg a közvélemény, a politika és a hatóság a BC és Q ügyekkel foglalkozik. Csak hogy bizonyítsam az elméletemet: te mennyit olvastál, hallottál már a Hungária Értékpapír ügyéről? Tudod, hogy hány ezer károsultja van? Tudod mennyit csaltak el? Tudod, hogy miről szólt a történet? És a Kun-Mediátor legújabb versenyzőnkről valami infó esetleg? És akkor te hiszel még a Mikulásban? Nyílván nem véletlen, hogy hirtelen ennyi csontváz borul ki egyszerre. És azt sem hiszem, hogy a felügyelet a BC ügy kapcsán szerezte meg a szükséges gyakorlati tapasztalatot és jött bele annyira a felügyeletesdi játékba, hogy a végén elkezdte magát komolyan venni... Nézzük a táblán levő bábúk tulajdonosainak az érdekeit...

Politika

Na gyorsan essünk túl a papírformán. Szerintem már a hülyének is bebizonyosodott, hogy a Fidesz igencsak érintett a Q ügyében. Valószínűleg ez a kormányzati garnitúra az »emútötév« és a »brókerkormány« gúnynevekkel (és vaskos milliárdokkal) vonul be a historyba. Nekik nyilván érdekük, hogy a habzó szájú letargikus tömegeket (plusz Mari nénit) lekussoltassa. Ezt úgy lehet, hogy mélyen a zsebükbe nyúlnak (mármint a pénzintézetek zsebébe), és onnan gyorsan kompenzálják saját hülyeségeiket. De persze az egész magyar sajtót, aki vadássza ezeket a híreket, egyszerűen nem lehet megetetni és lefizetni. Cserébe viszont borulnak ki a bilik, ha már így alakult. A politikai elit érdeke egyértelműen az lenne, ha minél több brókerbotrányra szakosodott kisiparos állna ki a nyilvánosság elé, hiszen ezzel a figyelmet komolyan lehetne porlasztani, megosztani. 

Ügyfelek, társadalom

Gyorsan eloszlatom az evolúciós méretű félreértést. A károsult ügyfelek nem azonosak a társadalommal. Ettől kezdve pedig bátor elvárás, hogy a társadalom kárpótolja a kockázatot vállaló ügyfeleket hibás döntésükért. Mégis ez történik.(...)Szóval a "társadalomnak" a látszólagos érdeke az lenne, ha most húzóra mindenkiről kiderülne minden és tiszta lappal nézhetnénk a jövőbe. 

De!

A társadalomnak egyáltalán nem érdeke a brókercégek további összedőlése, csalások kipattanása. Már most elindult egy komoly gazdasági kataklizma, aminek következményei beláthatatlanok lesznek, aminek a számláját a gyerekeink fogják megfizetni. Történt ugyanis egy pár hónappal ezelőtti jóslatom beteljesülése, miszerint a kormány mindenféle pénzpiac tönkretevő, brókercég bedöntő lépéssel igyekszik az emberek pénzét kivarázsolni a tőkepiacokról és elérni, hogy állampapírba fektessenek, mint egyetlen kockázatmentes opció. Sajnos igazam lett, mivel az állampapír eladások márciusban drasztikusan emelkedtek és azóta is folyamatos a dübörgés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2015. április 16. 21:36
Szar vas a (bél)sáros biliből jósoló.
nick89
2015. április 16. 21:07
Nix ugribugri, mert kiderül, hogy mind egyforma, 'oszt jól nézünk ki!
tango47
2015. április 16. 20:46
Az tényleg tragikus, ha spekuláció helyett állampapírba fektetnek az emberek. Miből fog megélni az a sok szorgalmas kis bróker?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!