Ezért álságos a Fidesz kommunistázása

2015. április 08. 10:48

Államosítás, piac és kapitalizmus elleni kirohanások, árszabályozás (új nevén rezsicsökkentés) és az uram-bátyám világ törvényei. Néhány régi elem a szocializmus idejének gazdaságpolitikájából.

2015. április 08. 10:48
Ténytár
Ténytár

„Orbán Viktor pedig sok esetben egyenesen úgy fogalmaz, hogy az ellenzék Magyarország ellenfeleivel fog össze. Na de, ki Magyarország ellenfele? Brüsszel és az Európai Unió, amelytől több ezer milliárd forint támogatást kapunk? A multik, amelyek a tőkét hazánkba hozzák? A bankok, amelyek hitelezik a hazai beruházásokat? Az Unió intézményrendszere, amely próbálja megóvni Magyarország jogállamiságát? 

A retorika egyértelműen hasonlít a kommunista világ felfogására: aki nincs velünk, az ellenünk van. Lefordítva a mostani nyelvezetre: aki nem ért egyet a Fidesszel és annak politikájával az ellenfél, ellenség, és háborút kell vívni ellene. 

Így a Fidesz baloldalisága már egy szélsőségesen baloldali (kiegészülve erős nacionalizmussal) nézetvilágba ment át, ahol állandóan háborúzni kell a valójában nem létező ellenségekkel. Mert Magyarországnak nincsenek ellenségei, maximum bizonyos területeken versenytársai.

Államosítás, piac és kapitalizmus elleni kirohanások, árszabályozás (új nevén rezsicsökkentés) és az uram-bátyám világ személyre szabott törvényei. Néhány régi elem a szocializmus idejének gazdaságpolitikájából, amelyet a Fidesz sikeresen beépített saját gazdaságpolitikájába. Az ellenségkeresést természetesen itt sem mellőzik: aki érvelni próbál az államosítás vagy a nyers erővel véghezvitt rezsicsökkentés ellen (utóbbinál a hosszú távú hatásokra hívták fel a figyelmet, mint például a hálózatok leépülése), az egyből nemzetellenes, vagy a rezsiháború ellensége volt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoli atya
2015. április 08. 20:06
Krúdy Gyula “Boldogult úrfikoromban” (1929) című írásának tanúsága szerint a jó pájsli három tika a kövekező: „Bő lében legyen, hogy kanállal lehessen fogyasztani, mert ez a pájsli első titka. Második titka, hogy apróra, köröm nagyságú szeletekre legyen vágva a tüdő, mert akkor fő puhára az étel. A harmadik titok, hogy ne csak egyfertálynyi citromot adjanak az ételhez, mint a modern vendéglőkben, hanem egy felébe vágott citromot. Nem szeretem az olyan vendéglőket, ahol mindent hosszadalmasan kell magyarázni." Szalontüdő Horváth László receptje szerint “A borjúszívet, tüdőt és nyelvet hagymás, fokhagymás, babérleveles vízben, egész borssal fűszerezve főzöm meg, majd a főzőlében hagyom kihűlni. Ha kihűlt, megtisztítom nyelvet, a szívet, és a tüdőt és lefagyasztom. A főzőlevet a felére főzöm be. A megfagyott belsőségeket szeletelő géppel vékonyra szelem, majd a szeleteket éles késsel gyufaszál vastagságúra vágom. Libazsíron mogyoróhagymát pirítok, majd cukorral és liszttel rántást készítek. A rántásra zúzott fokhagymát dobok, és felöntöm a főzőlével. Felforralom, és ecetes uborka- és zöldcitrom levével, sóval, majoránnával, csipetnyi tárkonnyal és mustárral ízesítem. Apróra vágott ecetes uborkát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és pirospaprika kockát főzök bele. Beleteszem az összevágott belsőséget, és ismét összeforralom. Cukorral, sóval, borssal, és zöldcitrom levével állítom be az ízeket. A grízgombóchoz a grízt sós, őrölt borsos tejben megfőzöm, majd vajat, reszelt parmezánt és tojássárgáját keverek hozzá. Gombócokat formázok belőlük, és bő zsírban kisütöm őket Tálaláskor friss tejfölt és metélőhagymát adok hozzá.”
kjkj945
2015. április 08. 17:41
Tény tár Mit is lehet 2015-ben államosítani? Csak azt amit bagóért elherdáltak 1990-98 között.
Eltünt
2015. április 08. 15:49
Most az az mszp rüheli az államosítást akik 1945 után az államosítással kifosztották a magyar népet az akkori mszmp párt vezérük kádár irányításával .Végül abból gazdagodtak meg ,a sok kis ember vagyonából .Egy mszmp-mszp-s nem dolgozott a nagy vagyonáért , kéz kezet mos alapon bent maradtak minden ágazat élén ,az összes állami vagyont ami nem illette meg őket át rendezték maguknak se pénzért ,1989 után ezért nem volt rendszerváltás...volt de a kommunista vezetőknek akik gyűlölték a gazdagokat köpködték a vagyonosokat,,közben megette a fene őket az állami vagyonokért.Igy lettek dollárkommunisták,még jobban kifosztották a népet 8 év alatt.
Eltünt
2015. április 08. 15:38
Fidesz kommunistázása nem álságos ,sajnos a kádári kommunista rendszerben sok embert kivégeztek kifosztottak ártatlanul az mszp elődje mszmp pártbéliek. Egyes figurák még 1989-után a gengszterváltás után ott ültek a parlamentben a Kovács laca ,Lendvai ,megyesi péter gyurcsány aki most a parlamentben de mit keres ott,vitányi aludni járt be a parlamentbe horn stb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!