Devizahitelek: a Fidesz gyáva volt egyenesen beszélni

2015. május 04. 11:22

A Fidesz az elmúlt években együtt álmodott a devizahiteles magyarokkal, hazug várakozásokat keltve bennük. Csak egyenes beszédre lett volna szükség, de ahhoz a Fidesz mindig is gyáva volt.

2015. május 04. 11:22
Szigetvári Viktor
Szigetvári Viktor blogja

„Ezekben a napokban sokan meglepődtek a devizahitelesek közül, hogy az átváltás után tartozásuk nagyobb az általuk vártnál, sokszor meghaladva az eredetileg felvett összeget is. Az elmúlt 5 év felelőtlen várakozásokat keltő, hazug és káros kormányzati politikájának költségét fizetik meg ők most. (...)

És végül a Fidesz sosem volt annyira bátor, hogy arról mert volna beszélni, hogy a nap végén, levonva a banki hibák és mohóság költségeit, a hitelt, a tőkét és a kamatot vissza kell fizetni. Több százezer ember számára a Fidesz bankellenes demagógiájával azt az álmot álmodta, hogy majd a tőketartozást is el fogják engedni a bankok. Szerencsére ez nem lehetséges és nem is szükséges. Közös tanulásunk felelőssége, hogy megértsük: egy szociális piacgazdaságban mindkét szónak jelentősége van. Az erős és tisztességes verseny teremt alapot a jólétre, és benne erős jóléti államra van szükség.

A baj csak az, hogy most, amikor lassan eljön az igazság napja, a Fidesz nem tud és nem is akar szociálpolitikai eszközökkel segíteni a lakhatási- és hitelproblémákon. Működő eszközkezelőre, önkormányzati bérlakás-programra és lakhatási támogatási rendszerre volna szükség. Mert azoknak is kell segíteni, akik az elhúzódó válság miatt most sem tudnak semmit törleszteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. május 06. 14:39
Szigetvári, legyen erős és bátor! A PM a sereghajtó a 2 %-os támogatottságával. Még ez is sok!
moricka13
2015. május 05. 06:55
Szigetvári! Legyen erős! Bátran valljon színt/igazat/: hányan vannak a háta mögött trénerek és párttagok, valamint: miből él? Utána beszélhet!
gudmen
2015. május 04. 20:56
damm andreát nem vádolhatjuk massziv liberalizmussal.... érdemes rászánni az idöt..: https://www.youtube.com/watch?v=FbNpCLmsov8
pkarcsi
2015. május 04. 18:22
Állandóan kinyilatkozol,ki vagy te? Alsó és felső szigetvári Seggfej?Ennyi okossággal a vizfejedben miért vagy többszörösen bukott nagy senki?Üssön el egy nagy vörösbunkó,te vörsszemét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!