Egy szót se

2015. június 22. 15:58

Mivel az ügyészség igen fegyelmezett szervezetnek tartja magát, az ember úgy gondolja, ott senkinek sem ok nélkül gurul el a gyógyszere, s a nyilatkozat egyben üzenet.

2015. június 22. 15:58
Laczó Balázs
Kisalföld

Olyan, mintha a fegyelmezettség nem volna több puszta hierarchiánál, vagyis Hofit idézve: »vigyázat, a tetőn dolgoznak«, nektek odalent kuss van, a vezető meg azt csinál, amit akar. Hogy ez nincs így? Dehogynem. Ibolya Tibor fővárosi főügyész pontosan azt csinált, amit akart: a Biszku-perben neki akart esni az önálló hatalmi ágnak. Ezért csörgősipkás bohócnak nevezte a bíróságot a hatályon kívül helyezés miatt.

Ennek az okát lehet hosszan is csűrni-csavarni, de a lényeg nem bonyolultabb annál, mint hogy a vád nem ért egyet az ítélettel. Mindennapos dolog, s még soha egyetlen ügyész sem mondta nekem emiatt, hogy »a bíró bolond«. Amit a mindenkori kormánytól megszoktunk, pedig nem szabadna megszokni – hogy nekiesik az önálló hatalmi ágnak –, az a szakmai szervezet részéről új hang.

Erre rátesz egy lapáttal ez a sértetti hozzátartozótól elvárható stílus, és az, hogy a Biszku-ügyről van szó, amiben minden átpolitizált, jelképes. Úgyhogy megint csak azt gondolom, nincsen véletlen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. július 01. 13:40
Most te azért rinyálsz itt, mert egy ügyész megmondta az őszintét, és bántani merte a szent tehenet?4? Miért, a bíró talán tévedhetetlen, ha hülyeséget csinál, nem lehet kritizálni??? ...Ne máááááá!!!!
1234
2015. július 01. 13:40
Ki ez a korlátolt provinciális barom, aki papgájként ismételgeti a liberálbolsevik mantrákat. A mindenktől, főleg az emberektől, társadalomtől független belterjes degenerált alvilági bírói kar, na az! Statisztikailag (vigyázat, ez természettudomány, nem társadalmi paratudomány, mint pl. a "jogtudomány") igazságosan végződne, ha komplett az összes bírót 10 dutyiba dugnák, olyan kb. a fertőzés körükben. az a pár becsöletes lenne a magasabb célokért elszenvedett mellékes veszteség, áldozat, mindig megérné!
egyetmondok
2015. július 01. 13:40
Talán a szerző nem tudja,de az ügyészség soraiban 90 után egy kommunista se maradt,olyan bátor tisztogatás zajlott ott,hogy csak na. Tehát hagyhatná békében dolgozni az ügyészeket,és inkább bírálja a bíróságot,mert hát ott,okos kormányzati nyugdíjszabályozás ide meg oda...
polnemkor
2015. július 01. 13:39
A bírói ítélet bírálhatatlan: ezt soha nem értettem. Teljes nonszensz, és "valakik" mégis mindig el szeretnék hitetni velünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!