Közérdek

2015. július 22. 09:44

A parlament 123 igen és 66 nem szavazattal szigorította az infótörvényt. Közérdekből. Hisz amit nem tudunk, az nem is fáj.

2015. július 22. 09:44
Nagy Márta
Kisalföld

De mi is az a közérdekű információ? Most már csaknem mindegy, hiszen nem mi fogjuk eldönteni. Az úgynevezett infótörvény elfogadásával három fontosabb dologban is megváltoztak a közérdekű adatigénylés eddigi szabályai: megszűnik az anonim adatigénylés lehetősége, az igénylőnek nemcsak az adatszolgáltatás technikai, hanem munkaköltségeit is állnia kell, mégpedig előre. A szerzői jogilag védett adatok, dokumentumok esetében pedig nem lesz mód másolásra, csak betekintésre. A parlament 123 igen és 66 nem szavazattal szigorította az infótörvényt. Közérdekből. Hisz amit nem tudunk, az nem is fáj.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!