Rém járja be Európát

2015. július 09. 13:15

A szocializmus, a 99%/Occupy, a legtöbb zöld és „vissza a természetbe” mozgalom civilizációra gyakorolt hatása nem kevesebb, mint végzetes.

2015. július 09. 13:15
Pintér Krisztián
A szabadság filozófiája

„Ezek a fejek a szocializmus, a Vénusz Projekt, a 99%/Occupy, a legtöbb zöld és »vissza a természetbe« mozgalom, vagy éppen az anti-intellektuális, tudományellenes irányzatok. Ezek is gondolkodási keretek. Ugyanakkor a civilizációra gyakorolt hatásuk nem kevesebb, mint végzetes.


Ezek a nézetek nem arra akarnak rávenni, hogy tarts ki és vegyél részt egy jobb jövő építésében. Ellenkezőleg, azt hirdetik, hogy nincs szükség erőfeszítésre. Csak azért kell ma a mókuskerékben tekerned, mert valakik elvették tőled, ami jár. Neked járna a jólét, a luxus, vagy éppen a harmónia és boldogság, csak aljas módon kitaszítottak, kitagadtak belőle hataloméhes figurák, titkos összeesküvők, sunyi manipulátorok, önző pszichopaták. Mindenkinek jutna elég, ha nem lennének mohó nagytőkések. Robotok végeznének minden munkát, ha nem lenne széthúzás és nem néznénk az önérdekünket. Dolgozni és építeni haszontalan, sőt, a vérszívók malmára hajtja a vizet. A helyes cselekedet az, ha elvesszük a vagyont azoktól, akiknek van, hiszen nyilván ők a fosztogatás kedvezményezettjei. Ez a gondolkodási keret nyilvánvalóan nagyon kellemes. Nem kell várni a túlvilágra, már itt és most megszerezhetjük a boldogságot, ha elegen összefogunk.

Félreértés ne essék, nem mondjuk azt, hogy nem lopják ki a szemedet. Dehogynem lopják ki. Politikusok, bürokraták, óriáscégek amik jobbnak látják az állam segítségével előrejutni, mintsem jobb termékekkel kirukkolni, mind rajtad élősködnek. Azt sem mondjuk, hogy bele kéne törődni. Sőt, azt állítjuk, hogy a parazitizmusnak ez a mai szintje nagyon is elkerülhető. De aki azt állítja, hogy a paraziták ellen a szabad gazdaság felszámolása lesz a nyerő stratégia, az legjobb esetben is téved, de könnyen lehet, hogy éppen ő a parazita.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. július 09. 15:34
Bizony, nem az első eset a történelemben, hogy világmegváltó, emberséges eszmék, no nézd!, kontraproduktívan, pontosan az ellenkező eredményt érték el. Miért?...
heep
2015. július 09. 14:48
Ok. Szar a kapitalizmus, kizsákmányolják az embereket, korruptak és hatalommániásak a politikusok. Akik ezt nem hajlandóak eltűrni és félig-meddig kivonulnak a társadalomból azok idióták, a civilizációnk sírásói. Mi a megoldás? Hogyan kerülhető el a parazitizmusnak ez a szintje anélkül, hogy aláásnánk a gazdaságot a civilizációnkat? Mert erről egyetlen szó nincs a cikkben. (a linkre nem kattintottam rá)
vigyor
2015. július 09. 13:54
...gondolom ez a (feltételekhez kötött) feltétel nélküli alapjövedelem kritikája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!