A szocialistákra várunk

2015. július 06. 16:20

A mai információszabadság-törvénymódosítás gyakorlatilag felszámolja az információszabadságot Magyarországon. Innentől soha nem fog kiderülni egy százmilliós kamutanulmányról, hogy kamutanulmány.

2015. július 06. 16:20
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

A mai információszabadság-törvénymódosítás gyakorlatilag felszámolja az információszabadságot Magyarországon: egy minisztérium mostantól bátran mondhatja bármire, hogy későbbi döntést megalapozó adat; bármely miniszter/polgármester gondolhatja úgy a jövőben, hogy hivatalának milliós nagyságrendű többletráfordítást okoz egy adatigénylés teljesítése és milliós számlákkal veszi el a kedvét a kíváncsiskodóknak; innentől soha nem fog kiderülni egy százmilliós kamutanulmányról, hogy kamutanulmány, mondván szerzői mű és nem tartozik ránk. Az LMP ezért alkotmánybírósági indítvány benyújtását kezdeményezte a másik két ellenzéki frakciónál. A Jobbik már aláírta a beadványt, most a szocialistákra várunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. július 07. 08:11
" innentől soha nem fog kiderülni egy százmilliós kamutanulmányról, hogy kamutanulmány, " Na és, ha hatalomra kerülnétek, pont ugyanazt tennétek. Ugyebár a képviselői keretből is lehet a haverokat etetni-itatni? Célzok valamire. Míg egy vállalkozás még ásvány vizet, kávét is csak adózva adhat a dolgozóinak, és/vagy vendégeinek.
smarton
2015. július 07. 08:08
Micsoda érzékenység Schiffertől. Eddig nem jutott eszébe, hogy az egész bíróságosdi mennyibe kerül egy igazáért harcoló embernek? Nem látta,hogy a bírók a hasukra ütve szabják ki a többszázezer forintos perköltséget, miután kesresztbe-kasul ítélgetnek felelősség nélkül? Hogy egy egyszerű embernek, ha nincs pénze, eszébe se juthat perre menni? Hogy az ügyvédek mennyibe kerülnek? Hogy csak a gazdagnak van(lehet) igazsága? Ja, értem, ha a politikának kell valamilyen jó kis cincálni való, akkor felháborító, hogy pénzt kérnek, amennyit akarnak, olyan bíróságok módon.
pemete jakab
2015. július 06. 22:31
Fidesz, MSZP régi motorosok. Van mit takargatniuk.
egyetmondok
2015. július 06. 22:20
Előfordulhat Schiffer úr,hogy komoly nemzeti érdek fűződik ahhoz,hogy egy kétmilliós tanulmányt kétszázmillióért vegyen meg az állam. Minden attól függ,hogy a tanulmányt eladó a nemzetben gondolkodik vagy sem. Ez a döntő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!