Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szemben a világgal

2015. augusztus 01. 11:29

A kormány valóban úgy gondolja, hogy a tíz- és százezrek sorsát, életét meghatározó menekültügy kapcsán egyetlen teendője másokra tolni a felelősséget?

2015. augusztus 01. 11:29
Lencsés Károly
Népszabadság

„A menedékkérőket lényegében megfosztották az érdemi jogorvoslat lehetőségétől. A magyar nyelvet nem beszélő, a hazai és a nemzetközi normákat nem ismerő emberekről van szó, akik az eljárás során nem, vagy csak igen korlátozottan vehetnek igénybe jogi segítséget. Eleve vesztes helyzetben vannak, ha itt egyelőre nem is életveszélyesben, mint ott, ahonnan jönnek.

A helyzet a kormány számára is kockázatos. Ha akadna magyar bíró, aki az Európai Unió Bíróságánál előzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezne, könnyen kiderülhetne, hogy a magyar szabályozás nincs összhangban a közösségi joggal. S bizonyára lesz olyan menedékkérő, aki panaszt tesz Strasbourgban, s az emberi jogi bíróság igen nagy valószínűséggel kimondaná, Magyarország nem biztosítja a hatékony jogorvoslat lehetőségét. Az unióban egyedüliként mi nem fogadunk be a közös kvóta alapján menekülteket. Vigye el a balhét más? Például Szerbia, az unión kívülre? A kormány valóban úgy gondolja, hogy a tíz- és százezrek sorsát, életét meghatározó menekültügy kapcsán egyetlen teendője másokra tolni a felelősséget?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. augusztus 02. 11:25
Kárcsikám merre laksz? - hogy tudjam hova kell irányítani a migránsokat. Tudod azokat akik kiraknak a lakásodból az utcára , mert nekik is lakni kell valahol és kifosszák a kéglidet.
moricka13
2015. augusztus 02. 04:40
A legszomorúbb a dologban, hogy a kamubaloldal, médiáik, de még Brüsszelben is: nem tudják, de inkább nem akarják tudni, hogy kik az igazi felelősök. Új lehetőség szorult helyzetükben, ezért mint április szélre rápattantak. Cseppben a tenger Gyurcsány, a 23 millió romántól félt, pedig szomszédait ő is ismeri, jobban mint a világ végéről jötteket. Most szívében az egész világ, kontrollálja Európát, szaladgál az Istenhez és feljelent.
kulakman
2015. augusztus 01. 19:31
Kérdés az nszabadság kinek az oldalán áll?? Nem kell válasz tudom!!!
kaszandra
2015. augusztus 01. 18:36
Homályosítson fel már valaki. Folyton azt olvasom, hogy Győrben leszállítják a vonatról a bevándorlókat, mégis vannak olyanok akik háromszor is megpróbálják eljutni oda. Mi történne, ha NEM SZÁLLÍTANÁK LE és eljut a határra? Nem térítik vissza onnan? És valamilyen szankciót kap Magyarország, ha mondjuk a Münchenbe tartó vonaton a németek, vagy az osztrákok bevándorlókat találnak? Mire jó ez a győri leszállítósdi? Miért nem akarják tovább engedni őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!