Vészesen fogy a magyar

2015. augusztus 26. 09:41

A tanulmány szerint 2060-ban várhatóan 7,9 millió fő körül alakul Magyarország népessége, vagyis a következő 45 évben 2 millióval lesz kevesebb hazánk lakossága.

2015. augusztus 26. 09:41
Ténytár
Ténytár

Csak egyetlen elkerülhetetlen lépés jöhet

A Demográfiai Portréban szerepelt, hogy a kutatások szerint a Nagy-Britanniában élő magyar nők termékenységi rátája magasabb, mint az itthon élőké, és itthon éppen ez a generáció fog hiányozni a szülőképes nők közül. A kormány népesedéspolitikájárólelmondható: azoknak a változtatásoknak, amelyeket 2010-ben bevezettek, az össztermékenységet tekintve nem nagyon volt hatásuk. Igaz, nem is nagyon lehetett, mert a kedvezmények egy esetleges harmadik gyerekre irányultak, és az akadályok az első és a második gyerekek esetében jóval erőteljesebbek.

Egyes pártok a magyarországi demográfiai helyzettel mit sem törődve a férfiak 40 év munkaviszonya utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével kampányolnak. Mindez a szakértők szerint csak oda vezethet, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága még gyorsabban fog romlani. Sajnálatos módon egy ilyen intézkedéssel mindenkinek rosszabb lesz. A drámai demográfiahelyzet miatt valószínűleg az lesz, ami ilyenkor lenni szokott: idővel megint szükséges lesz, hogy felemeljék a nyugdíjkorhatárt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. augusztus 26. 19:49
Angliában dolgozik kb 60 ezer magyar ebből kb a fele nő, ebből a tizede szül. Ennyit A tudományosságról.
tevevanegypupu
2015. augusztus 26. 19:23
Hát akkor most fogy, aztán majd szaporodik. Nem egészen értem, miért olyan rettenetes probléma az, hogy mi lesz mondjuk ötven év múlva, nyilván nem tudjuk előre megmondani..Mesterségesen szított aggodalom..de kinek iis??
atila68
2015. augusztus 26. 15:05
Az új adó, és kedvezményrendszer az első ami mutat családbarát vonásokat. Meglepő, hogy erről nem beszél a poszt.
Quet
2015. augusztus 26. 14:21
A magyar nem fogy, csak az orszávg ürül ki. Köszi, patkány politikusaink!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!