Ezek megőrültek, avagy garázspolitika menekültügyben

2015. szeptember 14. 12:13

Magyarország a világnak egy nemzetközi együttműködésre képtelen, emberellenes rendőrállam képét mutatja magáról.

2015. szeptember 14. 12:13
Berkecz Balázs
Berkecz Balázs blogja

Magyarország a világlapok címoldalain, a nemzetközi tv-állomások vezető híreiben a világnak egy nemzetközi együttműködésre képtelen, emberellenes rendőrállam képét mutatja magáról, amelynek emberi arca is van, ez pedig a magyar miniszterelnök képe. Miközben a világsajtót a menekültek katasztrofális magyarországi körülményeiről készült képek, a magyar állam cselekvésképtelensége, és csak rendőregyenruhák formájában mutatkozó jelenléte járta be, a magyar állami szervek, a szociális ellátó intézmények köddé váltak. A kormányzók hiúsága évek óta szajkózza a Magyarország-kép torzulását, a pozitív kép soha nem látott fontosságát. Most megkapták, és csak maguknak köszönhetik. A világban évek alatt kialakult és az utóbbi hetek fejleményei nyomán egyre erősebb a benyomás: Magyarországot a közép-ázsiai diktatúráktól lassan csak földrajzi helyzete különbözteti meg, nem pedig a politikai intézmények, politikai eljárásmódok és a lakosság európai értékeket tisztelő, azokon felépülő karaktere.

A menekültválság kapcsán ismét bebizonyosodott, amit mi Magyarországon régen tudunk: Orbán Viktor inkompetens kormányzása már eddig is súlyos károkat okozott az országnak. Dilettánsok.

Vagy, ahogy Juhász Péter fogalmazott: Orbán nem akar és nem tud kormányozni, csak hatalmat akar, hogy lophasson a haverjaival együtt.

Az is aggasztó, hogy már az LMP is egy gyáva, a jobbikos-fideszes gyűlöletpolitikát részben kiszolgáló javaslattal jelent meg a színen, miközben a szocik sunnyognak, a DK és Gyurcsány pedig leginkább arra használja a menekültkérdést, hogy pózoljon vele, mint egy katasztrófa turista.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. szeptember 15. 00:44
"Magyarország a világnak egy nemzetközi együttműködésre képtelen, emberellenes rendőrállam képét mutatja magáról." Ezt nem Magyarország mutatja magáról, hanem a magadfajta, istenverte, kényszeresen hazudozós szarháziak mutatják Magyarországról! Amíg be nem lesz verve az összesnek a pofája egytől-egyig...
ptrfarkas43
2015. szeptember 14. 21:22
Egy igazi rendőrállamban, te már nem kiabálnál. A tudatlan migránsok pedig épp onnan menekülnek, ahol ti megdöntöttétek a gonosz diktátorok uralmát.
Marcellina
2015. szeptember 14. 21:06
Eddig fogalmam sem volt, hogy mit is gondoljak arról, hogy tényleg léteznek-e párhuzamos dimenziók. Hetek óta olvasva a migránsokkal kapcsolatos hozzászólásokat, most már biztos vagyok benne, hogy léteznek ezek a dimenziók, Ugyanis kizárt dolog, hogy ugyanazokat a történéseket máskülönben ilyen eltérő módom lehetne érzékelni.
nimród
2015. szeptember 14. 19:06
Ez a faszkalap nem tudja (vagy úgy tesz, mintha nem tudná), hogy Magyarországot a nemzetközi ballib politika és média -magyar cinkosaikkal együttműködve- módszeresen rágalmazza. Hogy ezt előre megtervezték, vagy csak kaptak az alkalmon, nem lehet megítélni. De a helyzet teljesen egyértelmű: nem kegyetlenek, inkább elnézőek voltak a magyar hatóságok: még a magyar határt törvénytelenül átlépő, a magyar hatóságokkal minden együttműködést megtagadó, a magyar törvényekre fittyet hányó migránsokkal szemben sem léptek fel a kellő szigorral. (Igaz, szemben az együttműködőkkel, az ellátásukról kevéssé gondoskodtak. De többnyire nem is volt mód rá.) Persze függetlenül attól, hogy aljas rágalmazásról van szó, miatta az ország imázsa még komoly kárt szenved(het). De van egy fontos fejlemény. A nyugat-európai átlagember egyre kevésbé hisz a nyugati mainstream médiának és a balliberális politikusainak. Körükben Orbán kifejezetten népszerű. És a politikusok, illetve a tisztességes újságírók közül is egyre többen kezdik belátni, hogy Orbánnak volt és van a migráció ügyében igaza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!