Díjmentes tanácsadás

2015. szeptember 24. 18:56

A probléma alapvetően játékelméleti jellegű: a baloldal akkora tétet – energiát, figyelmet és időt – tett már fel a „humanizmus vagy fasizmus?” dilemmájára, hogy képtelen eldobni a kezében lévő értéktelen lapokat.

2015. szeptember 24. 18:56
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Magyar Nemzet

A kormány hónapokkal ezelőtt elővezetett egy gyűlöletkeltő célú plakátkampányt és konzultációt olyan bevándorlókkal szemben, akik akkor már elindultak a Közel-Keletről, de még nem érkeztek meg a magyar határhoz. A hazai társadalom első élménye az egész helyzetről az volt, hogy egyáltalán nincsenek is bevándorlók, van viszont egy aljas, embertelen kormány, amelyik förtelmes stílusban félemlíti meg és hergeli a lakosságot. Még kormánypárti politikusok és jobboldalhoz közel álló értelmiségiek is undorral fordultak el a Gucci-frakció uszító marketingkampányától. Ez az akció is csak egy újabb hazug blöffnek tűnt, amilyen Gyurcsányék elszámoltatása vagy a minőségi televíziózás ígérete volt.

A baloldal úgy érezte, kihúzták a lottószelvényét: itt az újabb internetadó, és az ez elleni népi dühnek ezúttal az élére is állnak. Logikusnak tűnt számukra a kormánypárti uszítással szemben egy naiv, humanista álláspontot elfoglalni. A könyvtárak mélyéről előkerültek az evangéliumokból származó idézetek, a Che Guevara-pólókat és Hugo Boss-öltönyöket Jézus-kitűzőkre és rózsafüzérekre cserélték, a pofátlanabbja még sarut is húzott. A kerítésből vasfüggöny lett, a munkanap végén pedig elégedetten veregették egymás vállát a balos politikusok: győztek, eltiporták a kormányzati kommunikációt.

Aztán megérkeztek a bevándorlók tömegei. Minden megváltozott. Magyarország és az Európai Unió egyaránt súlyos válságba került, amire hirtelen nem voltak, és természetesen továbbra sincsenek könnyű megoldások. A balliberális ellenzék és sajtó ennek ellenére a mai napig úgy viselkedik, mintha egy plakátkampány vagy Orbán morális megítélése volna a menekültválság tétje. Habony és Finkelstein által falnak vezetett katatón szerencsétlenek állnak a fal tövében, megmászni vagy megkerülni nem tudják, megfordulni nem mernek.

A probléma alapvetően játékelméleti jellegű: a baloldal akkora tétet – energiát, figyelmet és időt – tett már fel a »humanizmus vagy fasizmus?« dilemmájára, hogy képtelen eldobni a kezében lévő értéktelen lapokat és új leosztást kérni. Ezzel pedig lassan már nem csak a partit kockáztatja, de a taxipénzt is. Ha így megy tovább, egy szál gatyában sétálhat haza.

A fent vázolt problémáról a balliberális politikai és véleményelit tudomást venni sem hajlandó. Életösztönének belső hangjait hörgéssel és fasisztázással nyomja el. Észrevehetné pedig, hogy sokan vagyunk ebben az országban, akik sem a kormány inhumánus, sem az ellenzék öngyilkos álláspontját nem tudjuk elfogadni. Sokan vagyunk, akik számára ugyanolyan fontos az emberség, mint Európa biztonsága vagy a nyugati civilizáció értékei. Sokan gondoljuk úgy, hogy közös felelősségünk gondoskodni a menekültekről, számukra békés és emberhez méltó körülményeket biztosítani – de nem Európában, hanem a szülőföldjükön.

A baloldal nem acélból, hanem kirekesztésből és gyűlöletből kovácsol kerítéseket, pedig ha bepillantana ebbe a gettóba, láthatná, hogy nem a Fidesz vagy a Jobbik ül benne, hanem Kertész Imre és Konrád György, továbbá olyan európai polgárok százezrei, akik többé nem hajlandók kizárólag az alapján véleményt alkotni, hogy éppen mit nem gondol Orbán Viktor.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2015. szeptember 25. 09:30
Robi ma is igyekszik megosztó lenni, merthogy ez hozza a kattintás-számot. Egy csapás balra, egy jobbra hogy mindenkit felpiszkáljon egy kicsit. Épp a kiszámított matek miatt azonban soha nem tudni, hogy Robi, a médiakurvaság felett álló médiakurva, a többi kufárt kiűző kufár mit gondol. Mindig mást. Ő bármelyik irányba képes "gondolni". Ez nem egy nagy szó, én is képes vagyok a nagy kérdésekben pro és kontra is védeni álláspontokat, de nem teszem mert van egy világkép amihez ragaszkodom. Robit nem zavarják dilemmák...aki fizet, és amerre fizet, arra ír.
MZ/X
2015. szeptember 25. 08:46
Puzsér Barbi...
Mindjárt
2015. szeptember 25. 06:22
Ez a pasi nagyon lejáratta magaát. Szerencsétlen
kombinátor
2015. szeptember 25. 00:33
nem olvastam az összes hozzászólást, de tisztelet a kivételnek, az agyatokban lévő sötétséget vágni lehet... - a tények a fontosak, nem érzelemből kellene állandóan böfögni, - akivel egyszer valamiben egyetértettél, az még nem lett egyforma veled, mert lehet, hogy ő intelligens, ellentétben veled, - van olyan ember, társaság, kormány, stb., akivel egyszer egyet érhetsz, másszor nem, de ettől még nem kell csalóknak, korruptaknak, fasisztáknak nevezni őket... már ha van benned némi intelligencia ... Puzsérnak pl. Schiffer a kedvence, nekem nem, a fenti véleményével ezért még egyetértek, de nem gyalázom Schiffer miatt ... de hát itt tart ez az ország, ilyen a ballibsi oldal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!