Kármentés

2015. október 05. 07:41

Írhatnánk, hogy még mindig csak keresik az öt évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa felelőseit, de valójában nem is keresik őket.

2015. október 05. 07:41
A szerk.
Népszabadság

„Írhatnánk, hogy még mindig csak keresik az öt évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa felelőseit, de valójában nem is keresik őket. Ha mégis, hát csak szűk körben, az ajkai timföldgyárat üzemeltető Mal Zrt. háza táján.

Hogy a Mal hibás, az aligha vitatható. Ám – mivel nem egy banánköztársaságban, hanem egy erősen szabályozott uniós országban élünk – a vállalat egy jól kimunkált szabályozási és hatósági környezetben működött, amely környezetnek éppen a hasonló balesetek megelőzése lenne a fő feladata. Az óriáscég felelősségbiztosítása a korabeli sajtóhírek szerint mégis csupán 10 millió forintnyi kár fedezésére volt elég, szemben a 40 milliárdra rúgó károkkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2015. október 05. 10:31
Az ügy bírósági szakban van. Az igazságszolgáltatás független hatalmi ág... Eszerint tessék reklamálni.
írmag
2015. október 05. 10:06
Ez a saját farkatok, tehát harapjatok! Egyebekben pedig SZÉGYEN a katasztrófával érintettekkel szemben.
Bokros Birka
2015. október 05. 09:14
Persze, hogy nem keresik őket, mert védett állatfajta, akiket Soros rabboni Clinton mamával véd csoda bátran ebben a magyar banana republikban. Egy ilyen Sukoró ügy miatt és a bírók megfenyegetése miatt már régen életfogytiglant kapott volna egy egyszerű állampolgár.
Bélus
2015. október 05. 09:11
Es vajon a MAL Zrt. tulajdonosai mennyit adtak a kárenyhítésre (vagy csak a haszon az övék, a felelősség nem?). Tolnay úr a pasaréti házát azért nem adta el, hogy segítsen az általuk tönkretett devecserieknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!