Gábor király?

2015. október 05. 11:40

Úgy látszik, már azt is a Fidesz és a KDNP dönti el, hogy ki volt magyar király.

2015. október 05. 11:40
Domány András
hvg.hu

„Úgy látszik, már azt is a Fidesz és a KDNP dönti el, hogy ki volt magyar király. Az országgyűlés ugyanis a héten tárgyal egy pár napja benyújtott határozati javaslatot, amely »november 15-ét, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem és magyar király születésének napját a Magyar Szórvány Napjává nyilvánítja.« Ennek jegyében »felhívja az intézményeket, szervezeteket, és egyúttal felkéri a polgárokat, hogy a nemzetünk szerves részét alkotó szórvány magyarság támogatásának egy kiemelt napot szenteljenek«. A benyújtók, a fideszes Németh Zsolt (a külügyi bizottság elnöke), Pánczél Károly (a nemzeti összetartozás bizottságának elnöke) és Potápi Árpád (a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnökségi államtitkár), valamint Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes az indoklásban elmagyarázzák, hogy erre a gesztusra azért van szükség, mert »A mindennapi életben a szórványban élő magyarok sok esetben csak akkor és addig lehetnek magyar környezetben, amíg családi körben vannak; otthonaikból kilépve asszimiláló környezetbe lépnek át akár a Magyarországgal szomszédos, akár távolabbi országokban«.


Megszokhattuk már, hogy vezető politikusok közismert történelmi tényekről összevissza beszélnek, és az általános iskolai tananyagban szereplő verseket se képesek helyesen idézni. De arra tényleg kíváncsi vagyok, hogy a négy aláíró tud-e egyetlen olyan lexikont, tankönyvet vagy egyéb forrást mutatni, amely szerint Bethlen Gábor magyar király volt. Mert lehet, hogy a kommunista-zsidó-szabadkőműves ármány a bűnös, de mindeddig úgy lehetett tudni, hogy nem volt az.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
táltos
2015. október 06. 00:48
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1620_januar_8_bethlen_gabort_magyarorszag_fejedelmeve_valasztjak/
Akitlosz
2015. október 05. 21:27
Ki ez a buta alak? I. Gábor természetesen magyar király volt.
briganti
2015. október 05. 17:48
"Megszokhattuk már, hogy vezető politikusok közismert történelmi tényekről összevissza beszélnek" Igen, ebben igazad van. Mint ahogy megszokhattuk, hogy a hvg nevű pöcegödörben történelmi tényekről megfeledkeznek, elferdítenek. Mint minden egyéb más témában is. A narancs nevezetű okádékról nem is beszélve.
puszika
2015. október 05. 15:52
Mondjuk, ti most nem szólhattok bele,pedig nagyon szeretnétek!! Ez most nem a ti időtök Domány!! És nem is lesz egy jó ideig!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!