Quaestor-blöff

2015. november 20. 08:40

Kétszer verték át a Quaestor ügyfeleit. Először a brókercég, amikor biztonságosnak állította be pilótajáték-gyanús kötvénybizniszét, másodszor pedig a kormány, amikor azt ígérte, a szabályok szerint meghatározott szinthez képest ötszörös kártérítést kapnak a kötvényesek.

2015. november 20. 08:40
F. Szabó Emese
Népszabadság

„Kétszer verték át a Quaestor ügyfeleit. Először a brókercég, amikor biztonságosnak állította be pilótajáték-gyanús kötvénybizniszét, másodszor pedig a kormány, amikor azt ígérte, a szabályok szerint meghatározott szinthez képest ötszörös kártérítést kapnak a kötvényesek. A károsultak kezdték elhinni, hogy nekik itt valami extra kártérítés jár. De hogy miért, azt már nem tudta megmondani senki.

Életen át gyűjtött vagyonok úsztak el, emberek mentek tönkre és haltak meg a Quaestor bedőlése miatt. Szinte minden hasonló botránynál történik tragédia, összeomlás, e tekintetben mindegy, hogy Baumag, Buda-Cash, Quaestor vagy Marcsika, a tragédia az tragédia lesz és marad.

Emiatt indokolatlan volt különleges kedvezményt adni egy befektetői csoportnak, és ezt tudnia kellett a kormánynak is. Tudnia kellett, hogy aligha mehet át az Alkotmánybíróságon a törvény, amelyik az egyik befektetőnek ötször akkora kártalanítást szavaz meg, mint egy ugyanolyan, de más cégnél pórul járt befektetőnek. A kormány mégis belement a játékba, elhitette az emberekkel, hogy nekik jár a különleges bánásmód. Ugyanúgy átverte őket, mint a Quaestor: elhitette velük, hogy nem lesz semmi gond. Blöffölt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erikaa
2015. november 20. 18:35
Aki mer az el is bukhat
Mag Ányos
2015. november 20. 13:42
Ha Mari néni és Józsi bácsi kertjéből ellopják a zöldséget meg a gyümölcsöt, és valami csoda révén megtalálják és elítélik az elkövetőt, akkor az ő kárukat is megtéríti az állam?
BőröndÖdön
2015. november 20. 12:53
A mohóságnak vannak kokázatai...
balbako_
2015. november 20. 10:08
Most akkor az Alkotmány Bíróság nem független testület? Elmeszelték, a jó szándék megvolt ennyi! Egyébként nyerészkedni próbáltak, hát az bizony kockázatos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!