Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kit és mit képvisel az Európai Bizottság?

2015. december 16. 10:37

Az egyik oldalon állnak az európai állampolgárok, a másik oldalon pedig az Európai Bizottság, és azt látjuk, hogy már semmilyen kapcsolat sincs a polgárok szándékai és a bizottság sorsdöntő fontosságú ügyekben meghozott döntései között.

2015. december 16. 10:37
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„Az Európai Bizottság az Európai Humanista Föderáció által kezdeményezett, Magyarország elítélésére irányuló aláírásgyűjtés befogadásával ismételten bizonyította, hogy egyre több kérdésben egyoldalú, önkényes döntéseket hoz, amelyek mögött semmilyen demokratikus felhatalmazás és demokratikus legitimáció nem áll. Éppen ezért, túllépve a teljesen indokolt saját sérelmeinken, fel kell tennünk az általános kérdést: vajon kit és mit képvisel az unión belül az Európai Bizottság? S vajon hogyan minősíthető az Európai Unió egésze, ha annak végrehajtó szervezete, kvázi kormánya nem áll semmiféle demokratikus kontroll alatt? És vajon hogyan valósulhatna meg a tagállamok egyenjogúsága és szuverenitása, ha az Európai Bizottság következmények nélkül hozhat meg a tagállamok érdekeivel ellentétes döntéseket? (...)

Összegezve: az egyik oldalon állnak az európai állampolgárok, a másik oldalon pedig az Európai Bizottság, és azt látjuk, hogy már semmilyen kapcsolat sincs a polgárok szándékai és a bizottság sorsdöntő fontosságú ügyekben meghozott döntései között. Az Európai Bizottság végletesen elszakadt az emberek véleményétől és szándékaitól; az Európai Bizottság egy velejéig centralizált, önkényes, antidemokratikus szervezetté vált, amely immáron szégyentelen, a polgárokat megalázó módon áll az óriáscégek, a globális pénzügyi körök oldalára. Nem beszélve arról, hogy a bizottság tevékenysége teljes szembefordulást jelent az unió által elfogadott és még ma is érvényben lévő szubszidiaritás elvével, azzal az elvvel, amely szerint a döntések lehetőség szerint mindig az érintettekhez legközelebb álló szinteken szülessenek meg. Ennek homlokegyenest az ellenkezője vált gyakorlattá, a döntések centralizáltak és senki által nem kontrollálhatók.

Európa jövője, az európai demokrácia szempontjából az Európai Bizottság jelenlegi állapotában nem pusztán felesleges, hanem kártékony, Európa jövőjét kockára tevő intézmény is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. december 16. 16:59
Kit és mit képvisel a FIDESZ/DSZ MAFFIA? http://alfahir.hu/ismet_lebukott_a_kormany_ket_kezzel_szorjak_a_tizmilliokat_a_migransok_foglalkoztatasara Hazudunk, lopunk, csalunk, FIDESZ/DSZ-esek vagyunk...
jairus
2015. december 16. 11:45
addig töketlenkednek ezzel a korrupt bizottságosdival, amíg jön egy Uralkodó és kiirtja ezt az egész szerencsétlenkedő Köztársaságot a búsba. Ja nem, az egy másik galaxisban történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!