Rabosítottak, mert azt írtam Kocsis Mátéról, hogy uszít

2015. december 03. 22:07

A panasz mellett kezdeményeztük az eljárás megszüntetését, mert véleményünk szerint szó sincs semmilyen bűncselekményről. Ha az ügyészség mégis úgy dönt, van, akkor iratismertetés és vádemelés következik a bíróságon. Állunk elébe.

2015. december 03. 22:07
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Talán emlékeztek még, augusztusban Kocsis Máté egy Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írta, hogy a menekültek a Köztársaság téren tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Azóta sem látott napvilágot olyan eset, amelyben menekült késelt volna, a lopás, a rongálás sem került bizonyításra, és a többi állítás is légből kapottnak tűnt. Ennek a bejegyzésnek a kapcsán írtam egy cikket, amelyben azokat a kommenteket szedtem össze, amelyek cáfolták már akkor Kocsis mondatait (pl. azzal, hogy a menekültek és a civilek együtt szedték a szemetet). Ebben a cikkben így fogalmaztam: »Kocsis Máté egy Facebook-bejegyzésben követte el az uszítás és a rémhírterjesztés bűntettét.«

Ez lenne a becsületsértés tárgya. Ennek a mondatnak a kifogásolása miatt kell a rendőröknek dolgozni, emiatt kerültem be a bűnügyi nyilvántartásba, hiszen Kocsis Máté közvádas eljárást indított velem szemben, mert szerinte polgármesteri mivoltában sértettem meg a becsületét. A közvád miatt pedig rabosítottak, ujjlenyomatot kellett adnom, illetve a fényképem bekerült a bűnügyi nyilvántartásba.

A kihallgatáson az eljárást vezető nő nem kérdezett tőlem semmit, vallomásommal megerősítettem, hogy én írtam a cikket, és közöltem, fenntartom annak állításait, illetve jeleztem, hogy a Helsinki Bizottság pont az általam kifogásolt Facebook-bejegyzés kapcsán indított pert Kocsis Máté ellen. A gyanúsítás ellen egyébként panasszal éltünk, mert nem állítottam valótlanságot Kocsis Máté kapcsán, hiszen nem arról számoltam be, hogy elítélték ezért a tettért, csupán a véleményemet mondtam el a tevékenységéről, a mondatairól, erre pedig mind az Alkotmánybíróság gyakorlata, mind az Emberi Jogok Európai Egyezménye szerint lehetőségem van.

A panasz mellett pedig kezdeményeztük az eljárás megszüntetését, mert véleményünk szerint szó sincs semmilyen bűncselekményről. Ha az ügyészség mégis úgy dönt, van, akkor iratismertetés és vádemelés következik a bíróságon. Állunk elébe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. október 08. 22:19
jámVINKÓ, ha valaki kurvának áll, az ne panaszkodjon, hogy +b-k, ez a szakma ilyen, ezt kell adnod a pénzért. A hivatástudat neked már semmi?
Blasio23
2016. április 01. 21:54
KYANI-t. Azon kívűl semmit.. Amúgy komcsi a jó édes anyád te faszkalap!
balbako_
2016. március 01. 21:01
Kiss (pisis)Ernő 4 év letöltendő. No, ezt rabosították....
tyIer durden
2016. február 11. 22:19
Addig jar a korso a kutra.. vagod Jamborfereg? Olcso heber zugblogger; lecsukni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!