Vasárnapi boltzár – Miért fél a Fidesz a népszavazástól?

2015. december 04. 17:03

A vasárnapi zárva tartás bevezetése olyan intézkedés volt a kormány részéről, amely minden magyar embert közvetlenül érint.

2015. december 04. 17:03
Ténytár
Ténytár

Január óta különös dráma zajlik a vasárnapi boltbezárásról szóló népszavazás körül. Az MSZP számára azért fontos az ügy, mert egy, a zárva tartásról szóló népszavazás hosszú idő után az első látványos siker lehetne számukra a Fidesz felett. Ugyanakkor a népszavazási kezdeményezést a baloldali pártnak eddig nem sikerült átvinnie a Fidesz által feltöltött Nemzeti Választási Bizottságon.

A Fidesznek elemi érdeke, hogy ne legyen népszavazás, főleg, ne egy olyan időszakban, amikor a párt népszerűsége ismét emelkedő pályára állt. Erre pedig örömmel felhasználja a Nemzeti Választási Bizottságot is.

Így nem csoda, hogy a szocialisták hiába próbálkoztak többször is beadványukkal, minden esetben sikertelenül jártak. Mivel az NVI kizárja, hogy párhuzamosan két kezdeményezést is beadjanak ugyanarról a kérdésről, amikor a szocialisták be akarták terjeszteni a népszavazási kérdésüket, Thürmer Gyulától Schmuck Andor -közeli magánszemélyig, valaki mindig megelőzte őket.

A legkülönösebb eset pár hete történt, amikor egy Gercsényi Gabriella nevű asszony nagyjából fél perccel előzte meg népszavazási kezdeményezésével az MSZP-t. A szocialisták szerint valaki tájékoztathatta Gercsényit a háttérből, a nő azonban tagad. A hölgy szerint, akinek mellékesen olyan boltja van Tordason, ami vasárnap is nyitva lehet, kezdeményezése civil kezdeményezés, és állítása szerint azért nyújtotta be, mert azt szeretné, hogy azok is megszólaljanak egy népszavazáson, akik támogatják a törvényt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. december 05. 14:20
Micsoda hazug név ez: Ténytár. :D Öncélúan megelőlegezi önmagának, hogy amit leírnak azt tényként kell kezelni. Most nem a erre a boltzáras témára gondolok, hanem úgy általában ami a ténytáron(ban) van. Az tény. Akkor ha én csinálok egy ilyen blogot - vagy mi ez - aminek azt a nevet adom, hogy pl. Igazságok tárháza, akkor oda bármit írok az igaz lesz, csak mert a virtuális hely ahol van, annak az a neve, hogy: Igazságok tárháza? Vajon mennyi egyszeri hülyét tudnak megvezetni ezekkel a trükkökkel? Mint az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért". Az egyszeri hülye azt hiszi egymillióan vannak, mert az a nevük, pedig nem egymillióan vannak, hanem csak százhatvankilencezer nyolcszázharminchatan. Miért nem változtatják meg a nevüket Százhatvankilencezer nyolcszázharminchatan a sajtószabadságért-ra? Miért hazudnak még ebben is?
Tintamin
2015. december 05. 12:57
Mert kiderülne, hogy a kétharmad úgy elpárolgott, mint a szél - soha nem is volt persze.... (44%....)
Fer70
2015. december 04. 22:20
"MSZP számára... hosszú idő után az első látványos siker lehetne..." Ó, te balga "Ténytár"! - az elmúlt hónapok sikereiről nem is tudsz? Itt láthatóak: http://mandiner.hu/cikk/20151128_megerdemled_a_fizetesemelest_klipben_foglaltak_ossze_sikereiket_a_szocialistak A Facebook népe is nagyon boldog volt ettől: 157 lájk, 183 megosztás... :-))). Ennyi.
csurcsányi
2015. december 04. 22:17
Minden normális ember megtudja oldani a vásárlást hétfő-szombat között.Vasárnap csak az unatkozó szingli nők és férfiak nem tudnak magukkal mit kezdeni plázák nélkül!Bőven elég az 5 hétvége nyitva tartás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!