Oligarchák harca

2016. január 06. 07:15

Mindeddig a gazdasági kormányzat engedelmes játékszere volt az FHB Jelzálogbank Nyrt., annak ellenére, hogy az állam alig több, mint 7 százalékos tulajdonrészt mondhatott magáénak a pénzintézetben.

2016. január 06. 07:15
Bonta Miklós
Népszava

„A gazdaság egyes ágazatait szinte monopolizáló oligarchák csatáiban csak annak állhat a zászló, aki képes az Orbán Viktor nevével fémjelzett maffiaállam jóváhagyó pecsétjét magáénak tudni, és ezáltal - túlzás nélkül állíthatjuk - a kegyelt vagyonosodásának már semmi se állhatja az útját. (...)

Időnként azonban porszem kerül a gépezetbe, amelynek kitisztítására ma még rendelkezésre állnak a monopolizált hatalomgyakorlás eszközei. Mindeddig a gazdasági kormányzat engedelmes játékszere volt az FHB Jelzálogbank Nyrt., annak ellenére, hogy az állam alig több, mint 7 százalékos tulajdonrészt mondhatott magáénak a pénzintézetben. A bank elnökét amolyan baráti befektetőnek tekintették, így akadálytalanul partnere lehetett a kormányzat szája íze szerinti takarékszövetkezeti integrációnak, vagy a fiókhálózattal nem rendelkező Takarékbank értékpapírcége termékeinek részleges átvételében. Az FHB, úgyis mint tőzsdei cég, úgy döntött, tőkét emel amelynek eredményeképpen az állam részesedése csökkenne. Ez azonban szúrta az államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szemét, amely pert indított. Eggyel azonban nem számoltak: az FHB meghatározó tulajdonosa a mérvadó internetes gazdasági sajtót is magáénak mondhatja, amely nem fogja be »pörös száját.«

Ez is az oligarchák csatája, mégha a felperest (maffia) államnak hívják is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. január 06. 12:17
Bont-a Péter, pezsgőt ha 2018-ban is akkorát buktok mint 2010-ben meg 2014-ben.:)))
Peter8811
2016. január 06. 12:11
Vicc: Egy Népszavás újságíró vidéki turnéján találkozik egy pásztorral aki nagyon szép hangú furulyán játszik. Megkérdezi a pásztort, hogy miből készült a furulya: -Megkövetem az újságíró urat, de ez bizony fiatal csikófaszbúl készült. A népszabadságos kolléga is szeretne egyet, hogy meglepje a szerkesztőséget, ezért amikor visszajött Pestre, bemegy egy hentesüzletbe: -Jó Napot Kívánok! Fiatal csikófaszt szeretnék furulyának. A hentes segéd csak néz, egyszer csak megszólal: -Várjon szólok a főnöknek neki mondja el a problémáját! Főnök úr jöjjön magát keresik! -Tessék parancsolni mi a probléma. -Főnök úr nekem szükségem lenne fiatal csikófaszra furulyának. -Sajnos fiatal csikófaszunk furulyának nincsen, viszont van jó tágas tehénpicsánk szájharmonikának.:(
KannibálTatárÚr
2016. január 06. 07:57
Egy definíció az államra (több is van): "Emberi társadalom, amely bizonyos területen az erőszak monopóliumával rendelkezik, azaz ezt a területet birtokolja. Különben ezen a területen anarchia uralkodna. (Terület - földrajzi értelemben)." Mo. területén ki rendelkezik az erőszak monopóliomával, a magyar állam, vagy a Népszava? Vagy anarchia van?
KannibálTatárÚr
2016. január 06. 07:48
..."aki képes az Orbán Viktor nevével fémjelzett maffiaállam jóváhagyó pecsétjét magáénak tudni"... Tegnap volt a Mandin, hogy egy kommentért, amiben a holokauszt helyett holokamut írtak, a bíróság 800000 ft-s büntetést szabott ki. Ehhez képest az "Orbán Viktor nevével fémjelzett maffiaállam" kifejezés halálos itéletet érdemel és a lap betiltását. Lép az ügyészség, vagy marad a zsidó diktatúra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!