Orbán beavatkozna

2016. február 04. 08:25

A teljhatalommal felruházott kabinet különleges jogosítványai révén megteremti majd annak strukturális feltételeit, hogy Orbán Viktor jóváhagyása nélkül ne születhessen bírósági ítélet.

2016. február 04. 08:25
Beck Tamás
Népszava

„Orbán Viktor persze csak önmagát adta, amikor a tíz ember halálát és tetemes anyagi kárt okozó tragédia miatti közfelháborodást a maga javára próbálta fordítani. Nem csupán az ítélet megelőlegezéséről van szó. A közmédia emlékeim szerint a katasztrófában érintett Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-nek Gyurcsány Ferenc érdekeltségeivel való állítólagos kapcsolatáról is említést tett, nyilván nem minden célzatosság nélkül. De a miniszterelnök a szintén nagy port felvert Marian Cozma-gyilkosság kapcsán ugyancsak kifejezte rosszallását a szerinte túl enyhe ítéletek miatt, kicsit a rasszisták felé is kacsintva. A bírói függetlenség alig leplezett megkérdőjelezése a pillanatnyi közhangulathoz igazodva hamisítatlan bonapartista módszer.

A konkrét ügyben hozott és az ügyész által egyébként megfellebbezett első fokú ítélettől elvonatkoztatva is levonható a következtetés, hogy Orbán Viktor, mint a végrehajtó hatalom megtestesítője egyre kevésbé viseli el a harmadik hatalmi ág függetlenségét. Egyelőre a törvényhozás kikapcsolásával van elfoglalva, amelyet pártja alkotmányozó többségének elvesztése miatt a hatodik alkotmánymódosítás révén kíván elérni. Ne legyenek azonban illúzióink. Ha néhány ellenzéki képviselő enged az esetleges zsarolásnak vagy megvesztegetésnek, és szavazatával hozzájárul a felhatalmazási törvény létrehozásához, nem lesz megállás. A teljhatalommal felruházott kabinet különleges jogosítványai révén megteremti majd annak strukturális feltételeit, hogy Orbán Viktor jóváhagyása nélkül ne születhessen bírósági ítélet. S aztán vég nélkül zúghat a tapsvihar minden verdikt után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. április 12. 09:35
Éppen erről van szó: ilyen módon "a harmadik hatalmi ág függetlensége" tömegesen függőséget és elkötelezettséget jelez. Felszámolandó! De legalább orbánoztál egy kicsit, mehetsz a független pénztárhoz! (bukszát ne vigyél!)
balbako_
2017. március 03. 08:04
Az ember elhűl, hogy micsoda perverz gondolatvilágú polgártársak szaladgálnak szabadlábon, mint ez a komcsimúmia.
balbako_
2016. november 19. 08:42
Haha! Tényleg kérdezem van normális ember aki ezeken a szemeteken él?
Peter8811
2016. április 17. 16:48
Bekk elvtárs, a tietek meg aludttejhatalom volt aztán túró lett belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!