Titoktörvénykezés: a Fidesz áthangol a kétharmad nélküli magyar időkre

2016. március 04. 18:40

A mostani négyzetre emelt titkolózás és a felhatalmazási törvények hátterében az áll, hogy a kétharmadra kalibrált különleges állapot mechanizmusai a kétharmad híján olykor akadoznak.

2016. március 04. 18:40
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
24.hu

A mostani négyzetre emelt titkolózás és a felhatalmazási törvények hátterében az áll, hogy a kétharmadra kalibrált különleges állapot mechanizmusai a kétharmad híján olykor akadoznak. Ezért most még azt az icipici ellensúlyt is megpróbálják kiiktatni, ami abból fakad, hogy a kormánytöbbség két szavazattal elmarad a kétharmadtól. Nem a lebukástól vagy a hatalom elvesztésétől való félelem vezérli a titoktörvénykezésben a kormányt. Hanem az, hogy áthangolja a »nemzeti együttműködési rendszert« a kétharmad nélküli magyar időkre.

Vitás ügyekben, persze, még mindig lehet bízni a néha valóban közbeavatkozó köztársasági elnökben. Annak tudatában, hogy a végső szót a hat év alatt nagygenerálozáson átesett Alkotmánybíróságon mondják majd ki. A magyar reformok így működnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2016. március 05. 17:11
Buzikám,te csak foglalkozz a vöröslibsi barátaiddal, A fideszben nem vagy nyerő.Jelentkezz te is a jobbikba mint Varjú.Lehet,hogy a jobbik is kivág mint a macskát az ablaqkon,szarni.
crydog
2016. március 05. 10:27
Míg gyurcsányi szellem lengi be magyarhon balfelét, láthassátok bízvást szümtükkel, hogy a fiatalos demokraták nemzetének újfent nem kell aggódva álomra hajtani üstökét..ezt dicső krónikásaink is megjövendölék anno.
ellenforradalmár
2016. március 05. 10:05
"a kétharmadra kalibrált különleges állapot mechanizmusai a kétharmad híján olykor akadoznak" Viszont a te bal-libes haverjaid azon gondolkoznak, hogyan semmisítsék meg az összes 2/3-os törvényt, alkotmányt és hogyan menesszék a közjogi méltóságokat egy esetleges 50%+1-es választási győzelem esetén!
néhai Ch.Pilot
2016. március 05. 08:54
Ezek a buzi ballib lények mind ugyanúgy néznek ki? Az a Puk(l)i (Fingó Man) nevű magát pedagógusnak kiadó pedofil csaló szinte kiköpött mása Lakner kisasszonynak. Érdemben: A kormány "áthangol" felkészül a kétharmad nélküli időkre. Stimmt! Ezt nevezik reálpolitizálásnak. A Gyurcsány-Bajnai tandem egy sokkal egyszerűbb módszert választott. Gyurcsányi úhy készült fel 2006-ra, hogy hazudott az ország valós gazdasági helyzetéről, majd 2008-ban, vagy 2009-ben IMF hitellel kötötte gúzsba az országot. Még emlékszem, Bajnai elvtárs milyen fapofával nyilatkozgatta akkoriban: a 2010 utáni kormánynak nem lesz választása, követnie kell a "reformokat", amiket ő és Gyurcsányi elindítottak az IMF-fel karöltve. Ez ahhoz képest maximum "bőrradírozásnak" felel meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!