Kiterjesztés

2016. április 12. 07:52

A „vasárnapi szabadnap elvét” azonban nem adta föl a kormány. Az „elv” más szektorokba történő kiterjesztése aligha marad el.

2016. április 12. 07:52
Hajba Ferenc
NOL

„A vasárnapi boltbezárást visszavonták. A »vasárnapi szabadnap elvét« azonban nem adta föl a kormány. Az »elv« más szektorokba történő kiterjesztése aligha marad el, a kormányfő nem szokott a levegőbe beszélni, főleg nem a közszolgálati rádióban, ahol ezt a múlt pénteken bejelentette. Amelyik ágazatra ötletszerűen ráböknek, annak az alkalmazottai számára vasárnap nem munka, hanem mise lesz, meg kutyasétáltatás, játék a gyerekekkel, esetleg nemzetmentő hancúrozás a demográfiai adatok javítása érdekében, és természetesen meccs, szurkolás. Erről egyeztet majd nemzetileg a kormány, ahelyett, hogy legalább az előző hibából tanulva a piacra bízná a döntést. (...)

A magyar kormány elsősorban a járműiparra tette a tétet, Orbán Viktor nem kockáztatja, hogy ez az ágazat lefékezzen vagy rükvercbe kapcsol. A kormányfő nem akarja, nem meri kiterjeszteni rájuk a megbukott boltbezárást, még ha Semjén Zsolt nem létező pártja esetleg ezt is szeretné, a kár kompenzációként is. A járműipar ugyanis a rugalmas munkaidőkeret nélkül nem jön Magyarországra, az itt működők pedig nem fejlesztenek tovább. Aki azt hiszi, hogy nem tudnak tízezreket foglalkoztató cégeket a hátukon más országba vinni, az téved.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2016. április 12. 17:35
Ez a fazon az újságírás legalja. Tavaly azon kesergett, mert Győrben nincs számottevő ellenzéki értelmiség, mivel elsősorban reálértelmiség lakja,aki elsősorban dolgozni szeret és nem olyan tarisznyás világmegváltók mint Pesten.
orion
2016. április 12. 15:56
Jajj,ma nagyon sok hülyeséget kellett már elolvasnom. Régebben a Mandin szemlézett dolgoknak érdemes volt utána olvasni. Mára csak a fejem fájdul bele. Ez, tgm, piacmániás, hülyenorvégos, worluk.. Valami értelmeset esetleg? Jó, értem én, hogy abból lehet válogatni, ami van, de mégis... :D
cutcopy
2016. április 12. 10:50
"vasárnap nem munka, hanem mise lesz" Persze mart csak nálatok lehet sabbath szombat..
Senye Péter
2016. április 12. 10:43
Ezeknek a cirkuszoknak az lesz a vége, hogy szabadon választhatunk a porosz kutyakorbács és a kancsuka között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!