A vasárnapi boltzár megszüntetéséről

2016. április 12. 14:29

A Fidesz kiénekelte a sajtot az MSZP szájából, a szocialisták téma nélkül maradtak.

2016. április 12. 14:29
Lánczi Tamás
Magyar Idők

„Jó és helyes döntés volt, olyan, amelyet csak nagyon stabil, erős politikai formációk tudnak megtenni. A Fidesz kiénekelte a sajtot az MSZP szájából, a szocialisták téma nélkül maradtak. A vasárnapi zárvatartás morális indokai helyesek, azonban a magyar társadalom többségének ellenérzésével találkozott. Két jog állt egymással szemben: egyrészt a pihenéshez való jog, másrészt az a szabadság, hogy mikor és hol költi el valaki a pénzét. Az egyiknek több támogatója volt, amely többségi álláspontot a kormánynak figyelembe kellett vennie.

A kormány szempontjából nem az volt a probléma, hogy népszavazásra kerülhetett volna a boltzár, hanem az, hogy van egy sokkal fontosabb kérdés, a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás. A vasárnapi zárvatartás csupán technikai kérdés, ennek az ország jövője szempontjából jelentősége nincs, ellentétben a kvóta ügyével. Az MSZP kezdeményezése ezzel hatástalanítva lett, ami nagy érvágás nekik, nem tematizálhatják a közvéleményt. Míg a másik oldalon van egy olyan nyeresége, hogy a kabinet nyitott az emberek követeléseire, meghallja a hangjukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonda László
2016. április 13. 09:18
A VASÁRNAPI NYITVA-TARTÁS TÖRVÉNYJAVASLATA Németországban a hét végén az emberek döntő többsége a családjával törődik, pihen, kirándul, biciklizik, szórakozik, kikapcsol. De akiknek a vásárlás életmóddá, öncélúvá vált, azok önzése is öncélú és az én értékrendemben szánalmas életmód. T/10171 számú törvényjavaslat általános indoklása: (2016.ápr.11) "A vasárnapi munkavégzés tilalma azonban az embereket megosztó intézkedésnek bizonyult. Sokan vannak az ellenzői, és nem kevesen próbálnak politikai tőkét kovácsolni magunknak a megszületett törvény kapcsán. A kormány számára fontosak az elemzések, fontosak a vélemények, de a legfontosabb, hogy hogyan gondol­kodnak a vasárnapi munkavégzés tilalmának elmúlt egy évéről a magyar emberek. Meg kell állapíta­nunk, hogy az elmúlt egy esztendőben a vasárnapi munkavégzés tilalma továbbra is megosztó téma maradt, minden eredmény ellenére az embereket nem sikert meggyőznünk. Mivel a vasárnapi munkavégzés tilalma kapcsán népszavazásra kerülhet sor, fontos mérlegelnünk, hogy mi­lyen történelmi helyzetben kerül sor népszavazásra egy ilyen kérdésben. A kormány számára ma a legfonto­sabb kérdés a Brüsszel által szorgalmazott kényszer-betelepítés elleni egységes fellépés. Sokak számára az a cél, hogy a kényszer-betelepítés elleni egységes nemzeti fellépést megakadályozzák. Ezt megengedni felelőt­lenség lenne. A fentieket mérlegelve a kormány arra tesz javaslatot az országgyűlésnek, hogy a kiskereskedelmi szektorbán történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt vonja vissza, és a szabályozás tekinte­tében mindenben állítsa vissza a 2015. március 14-i állapotot."
moricka13
2016. április 13. 06:15
Bangóné Borbély Ildikó élvezkedve hallgatta Lukács Zoltán nagy üvöltözését az Országgyűlésben. Lukács mint MSZP alelnök vagy Nyakó testőreként, de ott volt a leadás-kísérletkor. Miért nem ott ordított a kopaszokkal? Belegabalyodtak a helyzetbe, nem tudják abbahagyni, folytatják. Lesz munkája Nyakónak a hét 7 napjára, tehát vasárnapra is: MSZP-katonatoborzás. Próbálja meg becserkészni legelőször a 100.000 kereskedelmi alkalmazottat, akiknek jól betartottak.
Theorba
2016. április 12. 21:47
Ennyi pénzért könnyű hülyének lenni.
madarasi.abel
2016. április 12. 20:16
lol. el sem olvasom a hozzászólásokat, úgy is tudom, sokan szívesen bekajálják ezt a sok zöldséget :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!