A második fülkeforradalom

2016. április 09. 09:24

Mondjunk a három igennel nemet. Nemcsak a vasárnapi bosszúságra, hanem ezen keresztül arra, hogy folyton dirigáljanak, beleszóljanak, helyettünk döntsenek.

2016. április 09. 09:24
Lendvai Ildikó
Népszava

„Háromigenes népszavazás készül. Valójában arra való, hogy kimondhassuk az eddig torkunkra forrasztott nemeket. A kérdések maguk is fontosak, ám többet jelentenek, mint három rossz törvény módosítását. Nem véletlenül mondják kormánybuktató népszavazásnak, akkor is, ha egyetlen kormánynak sem kell lemondania ilyenkor kudarc esetén. (Mi sem tettük, ki tudja, jól, vagy rosszul döntöttünk?) Csak éppen a szufla mehet ki belőle, ilyet is láttunk már. Hát még egy olyan kormányból, amelyik folytonosan az elsöprő többség felhatalmazására hivatkozik, »fülkeforradalomból« nyeri legitimitását. Hát most itt egy újabb fülke.”

(...)

Mondjunk a három »igen«-nel nemet. Nemcsak a vasárnapi bosszúságra, hanem ezen keresztül arra, hogy folyton dirigáljanak, beleszóljanak, helyettünk döntsenek. Nemcsak a földek elkótyavetyélésére, hanem ezzel együtt minden intézményesített lopásra is. Nemcsak az állami vezetők arcátlan pénzeire, hanem az igazságtalan különbségekre is, sokak megnyomorítására vagy megalázására, az ország szétszakítására. Ha fülkeforradalom kell, hát legyen. Annyit emlegették, hogy megjött a kedvem hozzá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. április 10. 19:54
Jobb ma két fülkeforradalom, mint holnap egy falkaforradalom. Már Aczél Gyuri bácsi is megmondta: "Jobb ma egy toszok, mint holnap két kiveréb!"
Mich
2016. április 10. 13:47
"második fülkeforradalom"... Haha... ezek a tehetségtelen libsi-bolsik eddig mindent lefitymáltak, ami a Fideszhez volt köthető..., most pedig mindezt ellopják és utánozzák... ..ettől még persze ugyanolyan Bukott Balfácánok maradnak...
Hora
2016. április 10. 13:43
Ildikó! Inkább varrasd fel a ráncaidat meg ...mittomén pumpáltasd fel a szádat ahogy kell..., mindenki jobban jár, ha csak magaddal foglalkozol hidd el.
Peter8811
2016. április 10. 13:15
Kedves Mandiner! Jó, hogy elmebetegektől is közöltök írásokat, így mi legalább tudunk örülni az egészségnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!