Várakozási zóna

2016. április 07. 07:45

Zsurnalisztikus fordulattal élve akár azt is írhatnánk: negyvenöt napja nem tudjuk, mit kerestek a kopaszok az NVI-nél, és pontosan kinek a megbízásából voltak ott. Csakhogy tudjuk, legnagyobb sajnálatunkra tudjuk.

2016. április 07. 07:45
Pápay György
Magyar Nemzet

A szocialisták népszavazási kezdeményezésével kapcsolatos különös színjátéknak köszönhetően új vívmánnyal gazdagodott a hazai jogállamiság eszköztára, ez pedig a várakozási zóna. Bizonyára nem fogjuk egyhamar elfelejteni azokat a képeket, amelyeken Lukács Zoltán MSZP-s képviselő magányosan álldogál a Nemzeti Választási Iroda aulájában, az időbélyegző körül leragasztott sárga-fekete szalag mellett. Eleve maga az időbélyegző is szokatlan szerkezet, ha közügyekről van szó, de használata indokolt lehet ott, ahol másodperceken múlik a demokrácia.

Az utóbbi talán kissé sarkos kijelentésnek tűnik, hiszen a darab látszólag happy enddel zárult: a Kúria tegnapi döntése felülírta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, így Lukács Zoltán végül benyújthatta pártja népszavazási kérdését a vasárnapi boltzárral kapcsolatban – s hogy mindez hoz-e bárki számára katarzist, az majd később elválik. De sajnos azokat a képeket sem lesz könnyű elfelejteni, amelyeken jóval nagyobb tömeg volt látható a választási iroda előterében Nyakó István körül, hiányos hajzattal, ám vélhetően teljes létszámban. Zsurnalisztikus fordulattal élve akár azt is írhatnánk: negyvenöt napja nem tudjuk, mit kerestek a kopaszok az NVI-nél, és pontosan kinek a megbízásából voltak ott. Csakhogy tudjuk, legnagyobb sajnálatunkra tudjuk.

Ha máshonnan nem, hát a beismeréssel felérő hallgatásból, a maszatolásból. Ha egy ellenzéki képviselőt kigyúrt verőemberek akadályoznak demokratikus jogainak gyakorlásában, a regnáló hatalomnak nem lehet más az első reakciója, mint hogy azon nyomban a történtek kivizsgálását kezdeményezi, méghozzá a lehető legnagyobb alapossággal. Legalábbis egy normális demokráciában. Nálunk ellenben annyira futotta a kormánypárt részéről, hogy kijelentse: »Immár sokadjára fordul elő, hogy a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést szabályosan beadni«(idézet a Fidesz-frakció február 23-i sajtóközleményéből).

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. április 07. 11:47
"kigyúrt verőemberek " Most ez a mantra. Kit vertek meg? Tegyétek már ki a teljes videót, ahol látszik, hogy Nyakót úgy kellett odacsalogatni a "szerkezethez"!
Ellensúly
2016. április 07. 10:52
Szomorú, hogy sok, magát jobboldalinak valló ember a szoclib söpredékhez hasonlóan nem gondolkodik, hanem óbégat, ha egy írás megzavarja a világképét. A szoclib oldalról mindent el lehet képzelni – különösen Draskovics robbantós felvétele és a bajai videó óta –, de ennek az ügynek a bűze a Fidesz felől árad. Tegyük fel, hogy a szoclibek emberei a kidobók, és azért mentek oda, hogy legyen ügy. Ebben az esetben adódik a kérdés: – Miért segítették Erdősinét? – Miért nem kezdett vizsgálatot a Fidesz Erdősi ügyében egy ilyen homályos ügy után? – Miért mismásol a Fidesz? Miért nem indít kommunikációs támadást, ha a másik oldalnak van takargatnivalója?
drkovax
2016. április 07. 10:46
Tudjuk ? Te biztosan, hiszen a főnököd pénzén szervezte az egészet a Jobbik, az MSZP kérésére ...
states
2016. április 07. 09:11
A Magyar Nemzet olvasottsága kétharmadával esett vissza, a hírtévélé úgyszintén. Tehát Pápay elvtárs eredményesen képviseli. Simicskát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!