Megijedt a Fidesz: megbukott a vasárnapi zárva tartás

2016. április 12. 09:08

A kormány a bevezetéskor nem mérlegelte sem a szakmai szempontokat, sem az emberek véleményét, pedig akkor is már sokan, sok helyen kifejtették, hogy teljesen indokolatlan a zárva tartás bevezetése, és sokak életét megnehezíti.

2016. április 12. 09:08
Ténytár
Ténytár

Azzal, hogy a Fidesz visszavonja a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt, egy szimbolikus ügyben sikerült legyőzni a kormánypártot. Fontos azonban leszögezni, hogy vannak ennél jóval fontosabb kérdések is, mint például az egészségügy vagy az oktatás helyzete. A vasárnapi zárva tartás elsősorban azért szúrta az emberek szemét, mert a kormány teljesen feleslegesen avatkozott bele a mindennapjaikba, gyakorlatilag korlátozva azt, hogy mit tehetnek meg vasárnap, és mit nem.

A kormány a bevezetéskor nem mérlegelte sem a szakmai szempontokat, sem az emberek véleményét, pedig akkor is már sokan, sok helyen kifejtették, hogy teljesen indokolatlan a zárva tartás bevezetése, és sokak életét megnehezíti, hiszen nem kevesen vannak Magyarországon, akik csak hétvégén érnek rá bevásárolni.

A kormány kihátrálása elsősorban annak köszönhető, hogy nem akarták helyzetbe hozni az ellenzéket (pl. az MSZP megerősödhetett volna egy sikeres népszavazás esetén), a vezető kormánypárti politikusok pedig helyesen mérlegelték azt, hogy egy népszavazásból nem jöhetnek ki jól. Függetlenül a kihátrálástól, konszolidáció még nem várható a kormány részéről, ahogy az a internetadó ötletének visszavonása után sem történt meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2016. április 12. 14:48
orbán beszart ! ennyi
Héja
2016. április 12. 14:34
Idáig hallom a fidesz vacogását. Már vártam a sok ballib balfasz diadalmas hörgését. Hülyébbek, mint gondoltam.
efjé
2016. április 12. 11:15
A FIDESZ ijedt meg, hanem megint hülyét csinált belőletek. Nyakó ijedt meg a kopaszoktól.
BőröndÖdön
2016. április 12. 10:57
Már az állampárt sem a régi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!