Schiffer el

2016. május 31. 17:05

A régi ügyvédi iroda vezetése és a „szellemi erőtér” kiépítése pedig sokkal inkább hangzik terelésnek, mint valódi indoknak.

2016. május 31. 17:05
Lánczi Tamás
Mozgástér blog

„Schiffer ráadásul nem csak párttisztségeiről mondott le, hanem lényegében kivonult a politikából.A helyzet tehát rendkívüli. A régi ügyvédi iroda vezetése és a »szellemi erőtér« kiépítése pedig sokkal inkább hangzik terelésnek, mint valódi indoknak. Így jogosan merül fel bennünk a kérdés: mi állhat valójában Schiffer döntése mögött?

1. Az első forgatókönyv szerint Schiffer felőrlődött a bázisdemokráciában. Schiffer saját bevallása szerint az LMP-ben lehetetlen rövid idő alatt, határozottan végigvinni döntéseket, hiszen még az »informális befolyás« is szitokszó. A társelnököknek gyakorlatilag nincs önálló hatáskörük, vagyis nincsenek valódi vezetők a pártban. Az örökös, vég nélküli egyeztetés nem csak fárasztó, de teljes mértékben ellentmond a napi politika tempójának.

2. Külső erők 2012-ben egyszer már megpróbálták beolvasztani az LMP-t az akkor épülő nagy baloldali egységpártba. A kérdés ugyan kettészakította az LMP-t, de Schiffer sikeresen ellenállt a nyomásnak. Csak az ügyességén és szerencséjén múlott, hogy az LMP megőrizte önállóságát. Most ismét félidőben járunk, és elképzelhető, hogy bár Schiffer nem beszél róla, nincs kedve még egyszer megvívni ezt a küzdelmet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2016. június 01. 09:57
Hülye vagy te lánczi fiam:-(
smarton
2016. június 01. 07:58
"„Schiffer ráadásul nem csak párttisztségeiről mondott le, hanem lényegében kivonult a politikából.A helyzet tehát rendkívüli. " Ugyan....
blackened
2016. június 01. 07:47
Ha figyeli valaki nyitott szemmel a magyar politikát akkor nyilvánvaló ,hogy a Jobbik cukiságosodása Schiffer váratlan visszavonulása annak a jele ,hogy 2018-ban egységesen akarnak fellépni az ellenzék pártjai az Orbán rendszerével szemben.Csak sejteni lehet ,hogy kik mozgatják a bábukat a háttérből.
Mich
2016. május 31. 23:00
Amit a Manditroll levágott: "3. Harmadik opcióként az is elképzelhető, hogy Schiffer egyszerűen ráébredt a politika realitására, másként fogalmazva: hogy mégsem lehet más a politika. Értelmiségiként megcsömörlött a politikai csatározásoktól, és inkább a nyugalmas életet választja. Bármi is áll a háttérben, az LMP-nek fel van dobva a labda. Az elkövetkező hónapokban kiderül, vajon képes-e túlélni a párt Schiffer távozását"... ...Schmuck-nénivel és Lophatnék Benedekkel NEM!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!