Magyarország az új orosz bástya Európában

2016. május 10. 14:32

Az Orbán-kormány jelentős csúszópénzeket kap Putyin Oroszországától, amellyel fenntartja hatalmát. Eközben mi, magyarok, rengeteget veszítünk.

2016. május 10. 14:32
Szelényi Zsuzsanna
hvg.hu

Oroszország rengeteg kenőpénzt exportál Európába, az Orbán-rendszer legfőbb üzemanyaga pedig éppen ez. A méregdrága, értelmetlen és rendkívül kockázatos paksi atomberuházás a legfőbb tétele a magyar kormány megvesztegetésének. Miközben Nyugat-Európában folyamatosan csökkentik az atomerőművek számát és részesedésüket az energiatermelésből, a titkos paksi atomerőmű-beruházással és más elavult orosz technológiák beszerzésével Orbán Viktor orosz adósságba és függőségbe kényszeríti Magyarországot. Az építkezésen persze válogatott baráti cégek híznak majd gazdagra.

Az Orbán-barát Garancsi István érdekeltségéhez köthető gázkereskedő cég, a MET Zrt. is az orosz kapcsolatot betonozta be, amelyben magyar és orosz oligarchák együttesen csapolták meg az energiakereskedelmet évente több tízmilliárd forinttal. De gyanús a legújabb metrófelújítás-tender is, ahol a kormány az olcsóbb és jobb észt ajánlattal szemben oroszoknak adott egy zsíros munkát. Magyarországon agrárkereskedelemmel foglalkozó miniszteri biztos lehetett egy Moszkvában prostituáltakat futtató figura, akinek a miniszterelnök strómanjával, Mészáros Lőrinccel van közös cége. Kiss Szilárddal szemben indult ugyan vizsgálat, de erről egy év óta semmi hír. Mindez megerősíti, hogy Magyarország mennyire kiszolgáltatott a terjeszkedő orosz érdekszférában.

Természetesen lehet Oroszországgal kereskedni. De nem titokban. A korrupt bizniszelés ugyanis nem az ország, hanem a pénzéhes kormányzati kalandorok érdeke, amely az egész országot túszul ejti. (…)

Az Orbán-kormány jelentős csúszópénzeket kap Putyin Oroszországától, amellyel fenntartja hatalmát. Eközben mi, magyarok, rengeteget veszítünk. Meggyőződésem, hogy a magyarok nem kérnek ebből a politikából. Mi továbbra is az Európai Unió, a nyugati érdekszövetség része akarunk maradni.

Az orosz propaganda- és korrupcióexport szétveri az európai értékközösséget. Ennek a dicstelen hadjáratnak az Orbán-kormány ma az előretolt bástyája. Az óriási mennyiségű orosz kenőpénz utat nyitott a putyini Oroszország nagyhatalmi törekvései előtt itt, Magyarországon, Európa közepén. Ideje visszarántani Magyarországot oda, ahova a magyarok tartozni akarnak: Európába, az igazi szövetségeseink közé.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuttimutti
2016. május 10. 23:52
Ez elmebeteg. Azt hiszi hogy az Unió = Brüsszeli bizottság! Tévedsz kisanyám! A Bizottság nem az Unió maga- csak szeretné magához vonni a 28 tagállam helyett a döntéshozatalt minden törvénytelen eszközzel a hülye Merkel biztatása mellett. (aki hamarosan hatalmasat bukik mint a tettestársa Faymann, aki már elrepült az oldalsó szárnyain.
kjkj945
2016. május 10. 15:47
szzs köpönyegforgató liberós! Ő talán mérkell magyarországi bástyája?
Harem Scarem
2016. május 10. 15:40
Vicc, hogy Orbán másokat folyton a magyar érdekek elárulásával vádol, miközben Putyinnak gazsulál.
Akvínói akvavit
2016. május 10. 14:52
Ezt a 888.hu Nemzetközi sajtószemléjének záró anyaga: HUNGARIAN FREE PRESS A nagyon silány látogatottságú, Magyarországról elsősorban az antiszemita veszélyekről beszámoló kanadai hírportál (melyen a cikkek utáni néhány komment jórészt a szerkesztőktől származik, nevük feltüntetése mellett) tegnap délután Szelényi Zsuzsa magyarországi parlamenti képviselő írását posztolta e címmel: „Magyarország Oroszország új bástyája Európában”. A főszerkesztő, Christopher Adam fordításában megjelent cikk e szavakkal kezdődik: „Viktor Orbán has not only gone against…” . A helyes fordítás ez lett volna: „Viktor Orbán has not only went against…”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!