Betartás

2016. augusztus 14. 09:22

Hogyan lehet egy adott héten 168 órából mindössze 12-ben büntetni egy tevékenységet, de azt is csak abban az esetben, ha a vállalkozás helyisége egy bizonyos méretnél nagyobb?!

2016. augusztus 14. 09:22
A szerk.
Népszabadság

„A kormányban egyesek azt tervezik – jutott el az információ lapunkhoz –, hogy különadót vetnek ki a vasárnap déli 12 óra után nyitva tartó, 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltokra. A hír egy normális országban értelmezhetetlen volna. Hogyan lehet egy adott héten 168 órából mindössze 12-ben büntetni egy tevékenységet, de azt is csak abban az esetben, ha a vállalkozás helyisége egy bizonyos méretnél nagyobb?!

Mi mégis elhisszük, hogy az Orbán-kormányban erre készülnek, mert a terv tükrözi azt, amit a hatalom gyakorlóiról megtanultunk. Politikájuk hajtóereje a dac, eszközük a jogászkodás, céljuk pedig a gazdasági holdudvar előnybe hozása. Az általunk megismert terv mindhárom feltételnek megfelel. A kormány számára érzékeny vereség volt a vasárnapi zárva tartás kényszerű visszavonása.

Megtette, mert Orbán hideg fejjel úgy értékelt, így elkerülhető egy nagyobb pofon, vagyis az ügyben rendezett népszavazás elbukása. De a kudarcot le akarja verni az érintetteken: elsősorban a multinacionális kereskedelmi láncokon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2016. augusztus 15. 09:47
Szegény multinacionális láncok...tudja valaki, hogy Mo-on miért kapnak annyival kevesebbet az alkalmazottaik mint az anyaországban? Idejöttek, profitra éhesen, és mi nem dédelgetjük őket eléggé...hálátlan magyarok. Pál fordulása kismiska ahhoz, amit ez a "baloldal" művel.
Mich
2016. augusztus 14. 20:06
NOL gyártja rendületlenül a hazugságokat...
kjkj945
2016. augusztus 14. 13:39
Kitartás szerk ''testvér'''
Peter8811
2016. augusztus 14. 12:00
Betartás. Az autó is sokkal nagyobb mint a kerékpár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!