Három arany Rióban, három Pekingben – de mekkora különbség!

2016. augusztus 09. 11:28

Nyolc éve is három aranyat nyert a magyar csapat három versenynap alatt – épp csak nem az első, hanem az utolsó három napon.

2016. augusztus 09. 11:28
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

rio_2016_olimpia_eremtabla_harom_nap_utan_magyarorszag.png

Három nap telt el a riói olimpiai játékokból, három magyar arany született három versenynap alatt. Nyolc éve is három aranyat nyert a magyar csapat három versenynap alatt – épp csak nem az első, hanem az utolsó három napon.

2008-ban ott voltam Pekingben, a magyar szurkolókat utaztató iroda önkénteseként a magyar drukkerbázison vezettem az esti beszélgetős programot Anti barátommal. Az első 14 nap úgy telt el, hogy nem született magyar győzelem, így aztán esténként az olimpikonokkal és korábbi bajnokokkal a leggyakrabban visszatérő téma az volt, hogy mi nem sikerült éppen, és a remény, hogy másnap megtörik a jég. Nem tört.

Lehet ezt csinálni négy-öt napig, de két hétig? Napról napra nyomasztóbb volt az egész, a pekingi szmogos-párás-izzasztó környezettel súlyosbítva (például két hét után, egy szokatlanul tiszta napon csodálkoztunk rá, hogy hatalmas hegyek vesznek körül minket). Aligha fogom elfelejteni azokat a depressziós heteket, főleg, hogy az utolsó három napban megvolt azért a katarzis is.

Szerencsére Rióban híre-hamva sincs a magyar depressziónak – és ez még csak az első három nap.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 10. 12:58
Pekingben az is csoda volt, hogy nem fulladtak meg a szmogtól. Ebből a kérdésből kivonhatnánk már a politikát. Az érmeket nem a politikusok nyerik, vagy vesztik, hanem a sportolók. Persze az sem árt, ha az arra érdemeseket támogatja a mindenkori kormányzat.
nemecsekelek
2016. augusztus 09. 17:00
Ma éjszaka meg megint van esélyünk két aranyra. Az nem lenne rossz statisztika, hogy négy nap alatt öt arany. Elolvastam a kommenteket. Egy részük szerint az Orbánnak köszönhetőek az aranyérmek.(?) Ekkora szervilizmus, seggnyalás még a Rákosi idejében sem volt elképzelhető. Sürgősen orvoshoz kellene fordulnotok.
Hjanos
2016. augusztus 09. 12:50
most akkor a Katinka aranyait hova számoljuk? hisz ő világossá tette, hogy itt kellett hagynia ezt a szemétdombot, hogy karriert csinálhasson (itt legutoljára azt tanácsolták neki, hogy "nyisson inkább szépségszalont")
gabor7th
2016. augusztus 09. 12:30
Szegény ember kijut Pekingbe aztán depressziózik. Kik engedhetik meg maguknak, hogy kimenjenek ilyen messzire aztán meg depressziózik is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!