Kiskirályok ideje

2016. augusztus 09. 07:51

Kémvezérrel, katonai elhárítóval, TEK-es harci kiképzővel erősít a Magyar Nemzeti Bank. Pedig Hofi is megmondta a rendszerváltáskor: nem kell ide fegyveres őrség a szocializmus vívmányainak megőrzéséhez – egy éjjeliőr is megteszi.

2016. augusztus 09. 07:51
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Már azt sem igazán értettük, miért kell két fegyveres őrző-védő cég a jegybanknak, meg sok tízmilliós fegyverbeszerzés. Háború lesz? Vagy valaki nemzetibank-rablásra készül, mint Jeremy Irons a Die Hard – Az élet mindig drága című filmben? Az ember csak kapkodja a fejét. Mi folyik itt? Netán kádertemető lesz a nemzet bankjából? (Nem lenne példa nélküli, hiszen 2007-ben ide ejtőernyőzték Bene László bukott országos rendőrfőkapitányt, aztán Braun Róbert többszörös miniszterelnöki tanácsadót is.)

Félő, most nem erről van szó. Mintha Matolcsy György egy komoly hatalmi erőközpontot építene titkosszolgálati és fegyveres háttérrel. Talán a bunkerrendszer is épül már a Szabadság tér alatt… Pedig Hofi is megmondta a rendszerváltáskor: nem kell ide fegyveres őrség a szocializmus vívmányainak megőrzéséhez – egy éjjeliőr is megteszi. Most is elég lenne annyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. augusztus 09. 10:21
Helyes! Vigyázzunk magunkra, nem sok normális maradt meg! Máőr csak az az egyetlen kérdés, hogy mikor lazítunk a fegyvertartáson és állítjuk vissza a sörkatonaságot? Itt az idő!
Tintamin
2016. augusztus 09. 08:08
Azzal indítottak, hogy vettek 200.000 db lõszert. De komolyan, milyen árnyékerõszakszervezetet épít ez az õrült? Párhuzamos hatalom, magánhadsereg, amit senki nem ellenõriz? Hány évre betonoztuk be ezt a debilt? 9? Brávó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!