Lakatprogram

2016. augusztus 16. 17:48

Dőreség volt feltételezni, hogy az Orbán-csapat egyszerűen belenyugszik egy ilyen kellemetlen vereségbe.

2016. augusztus 16. 17:48
Somfai Péter
Népszava

„Sokféle képen lehet értelmezni azokat a kiszivárgott híreket, amelyek szerint a kormány ismét kísérletet tesz arra, hogy érvényt szerezzen a KDNP rögeszméjének, a vasárnapi boltzárnak. Harrach Péter nem »boltzárról« csak a »dolgozók érdekvédelméről« beszél, Halász János, a Fidesz frakció szóvivője pedig még a boltbezárás visszacsempészésének a gondolatát is tagadja. Ismerjük mind a két politikust: ne azt figyeljük, mit mondanak, mit tesznek…

»lakatprogram«, ahogyan a minap egyik boltvezető ismerősöm találóan nevezte, koránt sem légből kapott, a kereskedelmi multik ellen tervezett esetleges offenzíva mögött a kormány újabb izmozása állhat. Dőreség volt feltételezni, hogy az Orbán-csapat egyszerűen belenyugszik egy ilyen kellemetlen vereségbe. Pedig az eddig megszólalt politikai elemzők úgy látják, nagyon vékony jégre léphet a kabinet, ha egy újabb kísérlet tesz, és kierőlteti a vasárnap déli boltbezárást. (...)

Akárhogyan is alakul a kvótanépszavazás, a Fidesz politikai tőkéjének erősödésével számol. Ebbe – úgy gondolhatják – talán egy újabb »lakatcsomag« is belefér. Bevezetésével jó esetben is csak jövő januárjától lehet számítani, ha túl nagy vihart kavarna, és veszélyeztetné a párt választási esélyeit, még mindig maradna idő ismét visszatáncolni. Belefutni egy újabb önpofonba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2016. augusztus 16. 23:44
mosat ez a sokféle tényleg képen? és az eredeti pontos mása? jól képpen kéne törölni. :-) ennyit is ér a cikk.
Harangláb
2016. augusztus 16. 22:56
Somfai megpróbált a semmiről valamit írni???
Pinter68
2016. augusztus 16. 21:49
Asszem, ezt hívják úgy, hogy fikció.
Tintamin
2016. augusztus 16. 20:54
Annyira kibaszott szánalmas ez a DACKORMÁNYZÁS! Semmi konstrukció, minden lépésüket a lopás és a hiszti irányítja. Orbán klasszik Döbrögi lett, szánalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!