Jobbikos félbojkott balos kottából

2016. szeptember 26. 09:45

Helyhiány miatt képtelenség felsorolni minden témát, amelyben konszenzus volt a baloldal és az álradikálisok között. A teljesség igénye nélkül íme egy lista az egyetértési pontokról.

2016. szeptember 26. 09:45
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Helyhiány miatt képtelenség felsorolni minden témát, amelyben konszenzus volt a baloldal és az álradikálisok között. A teljesség igénye nélkül íme egy lista az egyetértési pontokról: a föld állami tulajdonban tartása, a fedezet nélküli általános béremelés követelése, az unortodox gazdaságpolitika elítélése, a gazdasági szabadságharc, a nemzeti konzultációk, a »fülkeforradalom«, a békemenet simfelése, a kivándorlásnak minősített külföldi munkavállalás feletti károgás, a korrupció burjánzásának, az oktatás és az egészségügy összeomlásának vizionálása, az EU úgymond hergelésének kifogásolása, a klientúraépítés, a diktatórikus kormányzás rágalma.

De nem is kell visszalapozni a naptárban. Az utolsó pillanatban előálltak a levélszavazás kiterjesztésének demagóg ötletével – a baloldal lihegő helyeslése mellett. Közösen akartak kizsarolni rendkívüli parlamenti ülést is róla. Az átlátszóan farizeus felvetés kizárólag azt a célt szolgálta, hogy a nép ne mondhasson ítéletet a kötelező betelepítési kvótáról. Mondani sem kell: az, hogy alig küldenek szavazatszámlálókat a helyi választási bizottságokba, szintén azt üzeni a választóknak: nem fontos a dolog.

S hogy mi a fontos szerintük? Hát a valódi nemzeti konzultációnak nevezett akciójuk, amelyet a referendum másnapján indítanak, ezzel is sulykolva: ami előző nap történt, az nem számít. Mint maga a tömeges kényszer-betelepítési veszély sem, amit persze fel sem vettek a kérdéseik közé. Minek is, ha szerintük Brüsszelt úgysem kötelezi semmire a nép döntése – ahogy a baloldal is szajkózza? Akkor miért nem mondják nyíltan ugyanazt, mint a baloldal? Nem merik megkockáztatni, hogy deklaráltan bojkottálják a referendumot – hiszen szavazóbázisuk jelentős része még mindig azt hiszi, hogy nemzeti párttal van dolga. Ezért van szükség arra, hogy Gyurcsányék nyomdokain sumák, kétszínű félbojkottot folytassanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2016. szeptember 26. 23:51
​A nap újságírói kérdése a Magyar Nemzetes Megyeri Dávidé https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--InuHHGsm--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/197j4tm5artg0jpg.jpg Ekkorát a legendás magnyitogorszki kuplerájban nem nyaltak be Pozsgay Imrének! Hol máshol kényeztetnék orálisan azt a kommunistát, aki majdnem köztársasági elnök lett a rendszerváltáskor, mint a szuperfideszes Simicska Nemzetben. De ez tényleg nem mindennapi kényeztetés. Ezzel a zseniális kérdéssel indul ugyanis a lap Pozsgay-nagyinterjúja: Még ellenfelei is kénytelenek egymás közt elismerni, hogy ha ön nincs, talán egészen másként, megalkuvóbban, lassabban vagy brutálisabban alakult volna a rendszerváltás folyamata. Hiszen belülről tompítani tudta az állampárton belüli keményvonalas szándékokat. Nem lehet, hogy ezt nem tudják megbocsátani önnek a politikai kútmérgezők mind a mai napig? Ez volt az a kérdés, amire még a vén nemzeti kommer róka is csak ezt tudta döbbenten válaszolni: Ha erre kimerítően válaszolnék, az majdnem önméltatás lenne. Nekem a rendszerváltáskor, néhány tüntetésen való részvétel után az jelentette a tudatos, sőt lelkes aktív politizálás kezdetét, amikor kiderült, hogy a gerinctelen MDF lepaktált a komcsikkal, hogy a szabad Magyarország első elnöke Pozsgay lehesse. Mire az SZDSZ elindította a négyigenes népszavazást, ami a magyar liberalizmus utolsó dicsőséges akciójaként megakadályozta a szégyenteljes hatalomátmentést. http://cink.hu/a-nap-ujsagiroi-kerdese-a-magyar-nemzetes-megyeri-davi-1471757981
Mr.Falafel
2016. szeptember 26. 20:43
Sosem hittem volna, hogy egyszer azt mondom, a Jobbik egy szélsőbaloldali prolipárt.
kelebala
2016. szeptember 26. 19:46
Tele vagytok mcskosnál. mocskosabb kommunistákal és mertek ugatni?" Ez itt mit jelent? Elég nehéz értelmezni.
Akitlosz
2016. szeptember 26. 19:41
"„Helyhiány miatt képtelenség felsorolni minden témát, amelyben konszenzus volt a baloldal és az álradikálisok között." Miért is kellene? Ha a kormány rosszul csinál valamit, akkor magától értetődő, hogy ezt az egész ellenzék szóvá teszi, balról is jobbról is. Ez a dolga az ellenzéknek. A szerző szerint talán az lenne a Jobbik dolga, hogy kívülről támogassa az Orbán kormányt? Akkor pontosan úgy járna, ahogyan a MIÉP is járt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!