A tényfeltárásról és az indexált titkosszolgákról

2016. november 14. 09:50

Van a tényfeltáró munka. Vannak, akik ezt nevezik az újságírás királyának. Sok időbe telik egy cikk megírása, fárasztó, iszonyú időigényes. És van a titkosszolgálat.

2016. november 14. 09:50
Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

A szösszenet a jól ismert liberális portálon Rogán miniszter egyik volt munkatársának, továbbá más ismerőseinek rettenetes mesterkedéseit mutatja be. Szóval összeesküvés van, s úgy esküsznek össze a valahol, hogy még videó is van arról, hogy bemennek a kapun összeesküvés céljából. Jogi szaknyelvben ezt összeesküvési célzatú kapubehaladásnak nevezhetik. A cikkel kapcsolatban tartalmilag hozzáfűznivalóm nincsen, kis megjegyzés: arról szól, hogy emberek találkoztak emberekkel, beszéltek dolgokról és vannak benne üzletek, üzletemberek, miniszterek. (Igen, léteznek üzletek, üzletemberek, miniszterek és találkoznak is. Meglepő, nemde?) ()

Csak az a cikk, amit itt látunk, az nem ilyen információkon alapul.

Ugyanis a dolog önmagát buktatja le, ha belegondolunk egy picikét. A nagy összeesküvésre igyekvő miniszter, vagy épp Árpikusz, a főkormányzati Luivutton felismerése ugyanis nem egy hatalmas kunszt, kis ország vagyunk. Ha megkérdezzük a nép egyszerű fiait, akkor még különböző gúnyneveket is hallhatunk. A cikkben megidézett Kertész Balázst sem feltétlenül (bár nagyon, nagyon, de nagyon titokzatosnak van beállítva az ipse), hiszen önkormányzati képviselő volt az V. kerületi Fidesz színeiben 8 (nyolcas) évig, és hát születtek róla is cikkek. Feltéve, de nem megengedve, hogy az emberek igen feledékenyek, annyira azért az sem nagy durranás, hogy a belvárosban megválasztott volt képviselőt felismerik a belvárosban.

Azonban három dolgot meglehetősen nehéz megmagyarázni – és innentől vesz érdekes fordulatot a dolog. Ez a három darab videó. Még a budapesti belvárosban, a híres nevezetes V. kerületben sem lehet valaki majdnem 9 hónapig az utcán úgy, hogy folyamatosan »épp arra jár«. A videók akkor születtek, amikor találkoztak a főösszeesküvők. Sajnos az a rossz hírem van, hogy még az igazi fekete öves tényfeltáró újságírók, – ugyanúgy, mint az összeesküvők is – véges idővel rendelkeznek, tehát jelenlétük meglehetősen ritka. Ami azt illeti, a nem gyakori megjelenés azt a következtetést vonja maga után, hogy találkozhassanak, sőt videó is készülhessen, ahhoz bizony folyamatosan kell figyelni a rejtélyes kapualjat, méghozzá úgy, hogy az ne tűnjön fel senkinek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. május 04. 09:56
Olvastak már róla valahol. Mondjuk tény, hogy az ő munkájuk kimerül a kritikátlan seggnyalásban vagy agyatlan mocskolásban attól függően, hogy épp mire kapnak megbízást a lendvay utcából.
balbako_
2016. december 21. 21:01
Köszönöm, ez nekem eszembe sem jutott!
balbako_
2016. december 08. 08:04
Hasonló a nagy garral előadott Mészáros történet is. Csak sajtócímekben íme: "Mészáros Lőrinc luxushajója egy kikötőben horgonyzott Pharaon jachtjával."Csakhogy a hajó, bár azt sugallják,hogy Mészárosé, de azért kiszámolják, "hogy valami fogalmunk legyen a működtetés költségeiről is: 25 csomós sebességnél a leírások szerint óránként 960 litert, 13 csomónál 313 litert eszik a motor. Vagyis aznap például, amikor Mészáros Lőrincék 12 óra alatt tették meg a Dubrovnik–Bar–Dubrovnik útvonalat, kalkulációink szerint 4000 litert elfüstölve, az körülbelül 1 400 000 forintnyi dízelköltséggel járt." Valójában kiderült egy bérjacht! És a lumpen proli elájul a nagybetűkkel kiirt árán 1,4 milliárd forint, aztán, hogy csak üzemanyagban mennyibe kerül. Azon viszont nem, hogy a Magyar Narancs munkatársa saját bevallása szerint ezért utazott Horvátországba, hogy egy magánszemélyt "ellenőrizzen". "Ekkor már lassan egy hónapja figyeltem napi rendszerességgel egy AIS (Automatic Identification System) alapú jachtkövető alkalmazás segítségével, hogy merre jár egy 35 méter hosszú luxushajó. Július elején indultunk útnak egy barátommal Horvátországba, hogy egy információt ellenőrizzünk, mely szerint a jacht Virről indulva a távoli Caprira viszi Magyarország legsikeresebb emberét és a vendégeit. " Csak annyit tennék még hozzá, hogy az útvonal egy bérjacht esetében nem köthető egy bérlő személyéhez. Tehát a megfigyelés bizonyíték nélküli kacsa!
avmanster
2016. november 27. 00:10
tengeri közlekedésnél is kell a dízel literje után útadót, jövedéki adót, meg áfát fizetni? mert szerintem ha kellene akkor tele lennének a nemzetközi vizek tengeri adómentes benzinkútként működő tankerhajókkal. ezt belátva talán mégsem kell adót fizetni az üzemanyagok után a kikötőkben sem. szóval az a 1,4 millió forintnyi üzemanyagköltség a valóságban még 350 ezer forint sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!