Az állandóságról

2017. január 09. 10:33

Most Vonát terelgetik éppen a rötyi mögé, bár őt nem is kell terelgetni, megy magától, mint minden küldött nyomorult, és ajkáról ki sem fogy a 21. század.

2017. január 09. 10:33
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Tudjuk, a párhuzamosok a végtelenben találkoznak.

A bonyolult ácskapcsok meg a rötyi mögött.

A roppant érzékeny és kényes ízlésű Magyar Narancs meg az ÉS pedig mindig megtalálja a módját, hogy asszisztáljon mindehhez. Eltartott kisujjal fingani, aztán méltatlankodva Európának panaszkodni az erős szag miatt – ez a rendszerváltás és az azóta eltelt huszonhét év rajtunk kívüli részének gyönyörű szép története. (Egy kivétel van még: Csurka István. Őneki sem volt bocsánat soha. Hiszen ő volt a másik, aki komolyan gondolta, és aki nem árulta el az ügyet…)

Szóval most Vonát terelgetik éppen a rötyi mögé, bár őt nem is kell terelgetni, megy magától, mint minden küldött nyomorult, és ajkáról ki sem fogy a 21. század.

És ez jó, ez szép, ez igazi szimbólum, ez a 21. század. Ez a méltó Vonához és a Magyar Narancshoz. E században és e század büszke zászlóvivőiben teljesedik ki a civilizált emberiség nyolc halálos bűne – miképpen azt Konrad Lorenz elbeszélte.

Mik is e bűnök? Néhány csak, címszavakban, a mester nyomán: a »túlnépesedés«, »az élettér pusztulása«, »az érzelmek fagyhalála«, »a tradíciók lerombolása«.

Ebben utazik a 21. század, és ebben utaznak e beteg század apostolai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mantelman
2017. január 09. 17:11
Siralmas. Zsolt, te már többet ártasz a nemzetes Fővajdának, mint használsz.
Szívemből magyar
2017. január 09. 16:38
Milyen beszédes, ahogy egy cikkben Bayer Vonát gyalázza, Csurkát meg dicséri..
noMores
2017. január 09. 15:05
Bazmeg, Zsolt, annyira kibebaszott szánalmas vagy! Jön a reggeli mail, hogy "ma is lehet ütni Vonát", és te megteszed. Már annyi gerinced sincs, mint egy meztelen csigának, baszod, egy lavor takony vagy, Zsolt!
catalina9
2017. január 09. 14:02
Gombóc XVI. Artúr 2017. január 9. 13:18 Jobbik azt mondta, hogy a letelepedési kötvények megszüntetése után azonnal megszavazzák a -tök felesleges- Alkotmánymódosítást. A kormány viszont -ki tudja miért- nem volt hajlandó. Szóval akkor most kinek is volt fontos az a módosítás????" na neee! 1. A Jobbik először népszavazást akart de semmit nem tett érte, pedig azt magától is indíthatta volna. 2.Utána mikor szóba jött a népszavazás, akkor már nem tetszett a népszavazás nekik. 3. Utána inkább legyen alkotmánymódosítás. 4. Az alkotmány módosítás szövegével egyetértettek és kijelentették, /Volner/ hogy nem fognak zsarolni. 5. Utána hirtelen mégis előálltak a letelepedési kötvény ügyével, amiről biztosan tudták, hogy egyrészt semmi köze az alkotmányhoz, másrészt nem lehet hipp-hopp megszüntetni. 6. Utána "állítólag támogatták" a népszavazást, de inkább ne támogatták volna. 7.Majd beadták a saját javaslatukat letelepedési kötvényestől. Voncsány elvtárs nemzetiszínű tangában táncolt a látványlibsikkel együtt, nem véletlenül lett Kőszeg Ferenc, Heller Ágnes!!!! stb. kedvence. Szerencsétlen úgy akart csiki-csukit játszadozni Orbánnal, mintha malmoznának. Orbán meg szépen leiskolázta, ő meg ott maradt a hazaárulók szégyenpadján. Most szaladgál Áderhez..hát így jár aki a Magyar Gárdából masírozik a Vörös gárdába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!