Az etnikai homogenitás hazugsága

2017. március 01. 21:50

Egy magát konzervatívnak valló miniszterelnök, az etnikai homogenitás dicsőítésével de facto tagadja meg történelmünk sokszínűségét. Ez egy abszurd jelenség.

2017. március 01. 21:50
Rutz Tamás
Rutz blog

„Egy magát konzervatívnak valló miniszterelnök, az etnikai homogenitás dicsőítésével de facto tagadja meg történelmünk sokszínűségét. Ez egy abszurd jelenség.

De globálisan nézve sem igaz, hogy jobban járunk a bezárkózással. Nincs példa olyan országra, amely csak magában volt képes prosperáló világot teremteni. Vannak példák a globalizáció megállításának kísérletére, de mi nem Kubával, Észak-Koreával akarunk versenyezni. Aki azt hiszi, hogy mindenki hülye és csak ő a helikopter, hamar lezuhan verseny világában.

Szükség van más népek tudásának integrálására, szükség van a szabad munkaerő felhasználására. Akárhonnan is jön az. Márpedig ha nem lesz aki járulékot fizet, nem lesz olyan aki nyugdíjat kap. Ne legyünk cinikusak: akármilyen adókedvezményt adhatnak, abból nem lesz robbanás a születések számában. Ha elzárkózunk a nyitottság elől, végleg le fogunk maradni és évtizedekre Európa perifériájára szorulunk. Nem ez kell, hogy a célunk legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2017. március 02. 09:14
Aki a történelem sokszínűségével handabandázik, az nem ismeri a történelmet és visszafelé projektál korábban nem létező dolgokat a mai értékrendek szerint. Ráadásul Trianon és a hazug wilsoni pontok után...
==T==
2017. március 02. 08:56
Azt kell mondjam a szerző kicsit utánanézhetett volna a témának, amiről ír. Magyarország a tatárjárásig etnikailag kvázi homogén volt - a horvát részeket ne vegyük ide, mert az kicsit külön jogállású terület volt. A tatárjárásig királyaink nagyon helyesen törekedtek rá, hogy az itt élő esetleg befogadott népcsoportokat hatalmi nyomással is elmagyarosítsák és katolizálják, mert pontosan tudták, hogy ha ezt nem teszik, az aláássa az ország belső stabilitását. Könyves Kálmán pl. a muszlim böszörményeket kötelezte arra, hogy disznóhúson kívül más húst ne fogyasszanak és arra, hogy csak nem böszörménnyel házasodjanak . A Jászok nem a közel-keletről, hanem közép-ázsiából származnak. A dolog a tatárjárás után bicsaklott meg, amikor a betelepített jövevények egy része különféle kiváltságokat kapott - pl. szász városok - aminek köszönhetően megőrizték nyelvüket, kultúrájukat - de Mátyás még egy 80-85%-os etnikai magyar többségű országot hagyott hátra. A török háborúk időszaka alatt aztán egyfelől rengeteg magyar halt meg vagy vitték el őket rabszolgának, mialatt Erdélybe az ottani főurak nagyüzembe telepítették be a románokat, ill. rengeteg szerb áramlottt be a délvidékre. Ezek a beáramlott népcsoportok folyamatosan, erőszakkal szorították ki az ott maradt magyar etnikumú lakosságot. A szerben már a 16.század elején rendszeresen irtották a délvidéki magyarokat (Cserni Jován) de a románoknál is volt ilyen már a 18.században (Horja). Sajnos ezt pont a szerző által dícsért sokszínűség tette lehetővé, ugyanis a régebbi időkkel szemben nem kötelezték őket arra, hogy katolizáljanak és asszimilálódjanak. Alapvetően a sokszínűség tolerálása vezetett ahhoz, hogy az etnikailag egységes középhatalom Magyarországból végül az lett ami. Előbb egy vallási nézeteltérések miatt megosztott - három részre szakadt - ország, majd végül egy etnikai okokból területileg is felszabdalt orszég. de említhetném a svábokat és a zsidókat is. A jelenlegi kultúrális/politikai megosztottság - az ún. népi/urbánus tengely mentés -ugyanis nagyban hozzájuk köthető , akik idegen gyökereik miatt egy új, importált urbánus kulturális/ideológiai vonalat preferáltak, szemben a magyar hagyományokra szervesen építkezni kívánó népiekkel szemben. Szóval az van, hogy az etnikai/ideológiai diverzitás hosszú távon kifejezetten káros egy országra/társadalomra nézve, mert aláássa az adott társadalomstabilitását.. 2017 van. A mai korban úgy is lehetséges tanulni másoktól, hogy személyesen nem is találkozunk velük.
vigyor
2017. március 02. 06:53
Nos, szerintem Orbán épp most tematizálja a teljes magyar és nemzetközi közvélemény témáját az elkövetkező évekre, és a téma az lesz, hogy integráció vagy asszimiláció.
tom hagen
2017. március 02. 00:16
"Akárhonnan is jön" Kulcsmondat. Nem lehetne, hogy te mész akárhova?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!