Matolcsy nagy meséje: Amerikából akarták megbuktatni a kormányt?

2017. március 21. 08:55

Mivel minden jel arra utal, hogy Matolcsy története egy kitaláció, felmerül a kérdés, mi volt a cél ezzel a mesével?

2017. március 21. 08:55
Ténytár
Ténytár blog

„Már az eddigi információk alapján is látható, hogy az amerikaiaknak nem sok közük volt az ügyhöz, de az is látható, hogy bár komoly volumenű ügyekről van szó, a bankpániktól messzebb voltunk, mint Makó Jeruzsálemtől. Még ha néhány hónappal később is derültek volna ki ezek az ügyek, bankpánik akkor sem alakult volna ki. Az utolsó nagyobb bankpánik 1997-ben volt, de a Postabank-botrány sem okozta az ország bedőlését. Bankpánikról akkor beszélnénk, ha a legnagyobb hazai bankokból kezdenének el kimenekíteni az emberek a betéteiket, de a jelenség még a 2008-as nagy pénzügyi válság idején sem volt megfigyelhető. (...)

Mivel minden jel arra utal, hogy Matolcsy története egy kitaláció, felmerül a kérdés, mi volt a cél ezzel a mesével? A jegybankelnökről köztudott, hogy szeret elrugaszkodni a valóságtól  lásd: tündérmese , de legújabb történetével sikerült ugyancsak magasra tenni a lécet. A kitalációban az is közrejátszhatott, hogy a Fidesz szerette volna elterelni a közvélemény figyelmét a olimpiai népszavazási kezdeményezés sikeréről, ehhez pedig pont kapóra jött Matolcsy György beszámolója megfűszerezve egy elég komoly témával. Az igazság persze csak akkor derülne ki, ha maga Matolcsy György állna a nyilvánosság elé és magyarázná meg állításait, ennek esélye azonban egyenlő a nullával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. március 21. 22:18
"Mivel minden jel arra utal, hogy Matolcsy története egy kitaláció, felmerül a kérdés, mi volt a cél ezzel a mesével?" Nem mese az kérem, hanem az új alternatív valóság.
Pinter68
2017. március 21. 14:32
Jobb országokban a jegybank elnöke köztiszteletben álló, nagy tekintélyű és nemzetközileg is elismert szakember. Nem pedig egy ilyen kényszeresen hazudozó, összeesküvés elméleteket gyártó fantaszta, mint aki nekünk jutott. Leváltani persze nem lehet, mert az rossz fényt vetne a Főnökre. És őt nagyon a háttérbe dugni sem tudja, mint a Lopós Tónit.
atila68
2017. március 21. 12:21
Na, vajon mi? Ténytáridióták!
áfonya
2017. március 21. 11:16
Jahhh igen Soros elvtárs az OTP akarta megbuktatni , be akarta magát fészkelni ,valahogy nem sikerült
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!