Tegyük tisztába a 7. cikkelyt!

2017. május 24. 21:29

az Európai Parlamentnek a magyar helyzettel kapcsolatos 2017. május 17-i állásfoglalásáról annyit mindenképp szükséges rögzíteni, hogy nem az egyes tagállami jogok gyakorlásának felfüggesztésével járó eljárás kezdeményezéséről döntött a plenáris ülés, bármennyire igyekeznek azt így magyarázni egyes sajtóorgánumok.

2017. május 24. 21:29
Dr. Ádám Attila
Magyar Idők

„A félreértések eloszlatása végett az Európai Parlamentnek a magyar helyzettel kapcsolatos 2017. május 17-i állásfoglalásáról annyit mindenképp szükséges rögzíteni, hogy nem az egyes tagállami jogok gyakorlásának felfüggesztésével járó eljárás kezdeményezéséről döntött a plenáris ülés, bármennyire igyekeznek azt így magyarázni egyes sajtóorgánumok. Az uniós alapszerződés elhíresült 7. cikkelye ugyanis két, egymástól jól elkülönülő eljárást szabályoz. Az egyik annak a megállapítására irányul, hogy egy tagállam esetében fennáll-e az egyértelmű veszélye annak, hogy súlyosan megsérti az uniós alapértékeket. A másik eljárás viszont már nem az alapvető értékek megsértésének veszélyét, hanem annak tényleges bekövetkezését állapíthatja meg. Az előző eljárásban a döntést a tagállamok által delegált miniszterekből álló tanács négyötödös többséggel hozhatja meg, míg az utóbbi eljárásban a tagállamok miniszterelnökeiből és államfői­ből álló Európai Tanács egyhangú döntésére lenne szükség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2017. május 25. 11:43
Ez pont annyira kétségbeejtő, mint Bihariékat az, hogy kizárta őket a Párt.
áfonya
2017. május 25. 07:48
Európa leggonoszabb alakja merkel ,eus országokat terrorizálja ,piacokról eus országokat kiszorít ,Európára kötelezi a terroristák elosztását befogadását ,eut kinyirja.
tango47
2017. május 24. 22:24
Valaki elmagyarázná nekem, hogy mik azok az uniós alapértékek? Gondolom az is olyasmi lehet, mint Sólyom láthatatlan alkotmánya.
3M..
2017. május 24. 21:44
Pont úgy húzzák az időt, mint Merkel. Közben számolatlanul érkeznek az ukránok és persze a kötvényesek. Csinos terv Brüsszellel karöltve. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!