Akkor most utálnunk kéne Jézust?

2017. július 06. 21:24

Jézus nem házassággal megszentelt kapcsolatból fogant. Jézus nem egy férfi és egy nő kapcsolatából született. Akkor Jézus nem elég keresztény? Most akkor utálnunk kéne őt?

2017. július 06. 21:24
Rutz Tamás
Rutz Tamás blogja

„Jézus nem házassággal megszentelt kapcsolatból fogant.

Jézus nem egy férfi és egy nő kapcsolatából született.

Akkor Jézus nem elég keresztény? Most akkor utálnunk kéne őt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szervető
2017. július 07. 21:44
Ezt a bejegyzést Rutz saját blogján 16-en kedvelik, és mindez még túl is szárnyalja az átlagos facebook követői aktivitást. Milyen megfontolásból döntött valaki úgy innen a mandinerről, hogy érdemes lenne az olvasottságát felpörgetni? Szerintem ez az a szint, ahol az embernek se beszólni sincs kedve, sem elütni valami poénnal, csak úgy csendben szánakozik
néhai Ch.Pilot
2017. július 07. 19:50
Ezek a szerencsétlen balfék buzik abból indulnak ki, hogy Jézus csakis és kizárólag emberi lény. Sokan beleesnek ebbe a csapdába náluk okosabbak is. Jézus Isten és Ember kapcsolatából született. Most akkor mondom az először az egyszerűbb verziót, hogy Rutz is megértse: Mivel az emberi lények közül nőnemút választott fiának "létrehozásához", Isten szükségképpen hímnemű jelleggel bír (tudom, ez meg a feministáknak nem tetszik, de hát miért szólítjuk Atyának?). Vagyis Jézus juszt is egy férfi és egy nő gyermeke. Na már most, hogy nem házassággal megszentelt kapcsolatból fogant... hát azért legyünk már belátóak (csak egy icike-picikét). Isten, aki az egész világot teremtette, hát csak megengedhet magának egy kicsivel többet, mint a teremtményei - főleg, ha az ő érdekükben teszi, amit tesz. De egyúttal hadd értetlenkedjek is: Az, hogy valaki - akár Jézus - megszentelt házasságban fogant-e vagy sem, hogyan jön a buzi problémához? A törvényes gyerek - törvénytelen gyerek problémakör nem azonos a homoszexuális - heteroszexuális problémával. Hogy kerül a csizma az asztalra? És akkor mondom a bonyolultabb verziót, amely érdekes módon rövidebb: A témakörben fogant mandis cikkek közül több is egy olyan fotóval van illusztrálva, amelyen egy szivárvány színű zászló látható: "Isten csak mese, a szerelem valóság" felirattal. Rutzikám: Ha Isten csak mese, akkor Jézus is az. Akkor meg mit törődsz te azzal, hogy Jézus, a nem létező, miként vélekedne rólatok, buzikról? Konklúzió: ha akarod, nyugodtan utáld Jézust. Ti buzik egyébként minden cselekedetekkel utáljátok Jézust.
2017. július 07. 15:59
Elképesztő, hogy ennyire gusztustalan legyen valaki, - még akkor is, ha az együtt tagja, és fereehajlamú - de az, hogy Jézust próbálja a maga szintjére húzni, az mindennek a teteje. Beteg dolog, akárcsak a buziparádé...
Pikkelő
2017. július 07. 15:11
Reductio ad absurdum, avagy indirekt bizonyítás. Jelen esetben a hibás érvelést próbálja megmutatni, mérsékelt sikerrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!