Hazádnak rendületlenül

2017. augusztus 01. 07:09

Lehet haragudni az Orbán-kormányra, egyenesen kötelességünk hangosan kiabálni korrupciós ügyei láttán, ám az ország fejlődésének megakasztását, gazdaságunk megroppantását kívánni bűn.

2017. augusztus 01. 07:09
György Zsombor
Magyar Nemzet

„Kern érvelésében lehetnek logikus elemek, már ha a világot laboratóriumként, és nem színes-szagos valóságként figyeljük. Tény: ha nem adnak eurómilliárdokat a közösből, nem is lesz annyi pénz, amit el lehet lopni. És jelentősen csökken majd a gazdasági növekedés is, mert értelmetlenül felhúzott falusi kilátók ide, semmibe vezető bicikliutak oda, az azért világos, hogy az uniós támogatás tartja stabilan a gazdaságunkat, nem a saját teljesítményünk. Ilyen ez a sajátos egyensúly.

Elismerve, hogy a gátlástalanná váló kormányok megregulázására szükség lenne valóban hatékony eszközök feltalálására, most azzal a kérdéssel kell foglalkoznunk: drukkolhatunk-e egy olyan külföldi vezetőnek, aki éppen ezt az egyensúlyt akarja politikai okokból megingatni? A válasz egyszerű. Egy ilyen szankció ugyanis nem a politikai elitet, hanem az országot sújtaná. Lehet haragudni az Orbán-kormányra, egyenesen kötelességünk hangosan kiabálni korrupciós ügyei láttán, ám az ország fejlődésének megakasztását, gazdaságunk megroppantását kívánni bűn. A Lajtán innen egyenesen hazaárulás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 01. 18:16
"az azért világos, hogy az uniós támogatás tartja stabilan a gazdaságunkat, nem a saját teljesítményünk." Csupán a rendszer miatt. Tilos vámot szedni például. Az EU maximum annyit kompenzál amennyi kárt okoz, amennyit elvisz úgyhogy Magyarország gazdasági teljesítménye az EU előtt is kb. ugyanekkora volt és az EU után is kb. ugyanekkora lesz. Semmiféle látványos fejlődést nem okozott az EU tagság. Sőt! A cukorgyárakat például bezáratta az EU.
Akitlosz
2017. augusztus 01. 18:13
Kiabálni sohasem kötelező. Mindig vannak akik éppen aludnának. Tekintettel kell lenni másokra is.
2017. augusztus 01. 13:11
"gazdaságunk megroppantását kívánni bűn" Az uniós pénzek nélkül megroppanna az magától is. Így, ami nem lopódik el, nemileg hasznosul.
Szívemből magyar
2017. augusztus 01. 13:02
ilyet sem olvashatunk ballibektől..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!