Az ellenzék itthon érveljen, ne külföldön!

2017. szeptember 29. 14:56

Az ellenzéknek, ahhoz, hogy tisztességesen vegyen részt a választási versenyben, itthon kellene meggyőznie a társadalmat az igazáról, és nem az EU trójai falovába bújva kellene a hatalomhoz jutást megkísérelnie.

2017. szeptember 29. 14:56
Csath Magdolna
Magyar Idők

„Minden kormány követ el hibákat. Az ellenzéknek az a dolga, hogy erre figyelmeztesse. A választások idején – érthető módon – felélénkülnek a kritikus hangok, amelyek persze akkor igazán meg­győzőek, ha a bírálók a kormány által elkövetett hibák kijavítására szakmailag alátámasztott megoldási javaslatokkal is előállnak. Egy dolog azonban biztosan nem elfogadható: a bírálatokat külföldre vinni, és ott festeni negatív képet a hazai helyzetről. Az pedig végképpen elfogadhatatlan, hogy az ellenzék külföldi szervezetek igénybevételével, azok támogatásával akarjon kormányt buktatni. Ez ugyanis azt bizonyítja, hogy nincs elég saját érve és szakmai háttere ahhoz, hogy meggyőzze a lakosságot arról, hogy ha rá szavaz, akkor jobb lesz a helyzete a jelenleginél.

Úgy tűnik azonban, hogy az ellenzék mégis egyre inkább ezt az eszközt akarja majd alkalmazni a választásokig hátralévő időben. Miközben itthon nem tudja az emberek figyelmét felkeltő, érdeklődését megragadó és hitelesnek is tűnő szakmai programokkal javítani népszerűségi mutatóit, egyre többször visz ki különböző témákat külföldre. Az egyik ilyen téma a paksi beruházás, a másik a korrupció.

Legutóbb hazánk korábbi biztosa, Andor László, aki az MSZP közgazdasági tagozatának vezetőségi tagja, beszélt a Nemzetközi Politika és Társadalom internetes portál szerkesztőjének arról, hogy az Európai Uniónak sokkal többet kellene tennie azért, hogy megfékezze a magyarországi korrupciót. Arról persze egy szót sem ejtett, hogy milyen korrupciós szint volt korábban, és a 4-es metró ügye sem került szóba. Pedig a szelektív memóriát az ellenzék sem engedheti meg magának. (...)

Az ellenzéknek, ahhoz, hogy tisztességesen vegyen részt a választási versenyben, itthon kellene meggyőznie a társadalmat az igazáról, és nem az EU trójai falovába bújva kellene a hatalomhoz jutást megkísérelnie. Hiszen tudjuk, a magyar szavazó a külföldi beavatkozást mindig is elutasította, és általában hazaárulásnak minősítette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Giuliano
2017. október 01. 22:06
A mentőállomások és autók átadása csupán cipollai szemfényűzés,hiszen 110 ezer nettóért csak a legmegkeseredettebb,legcsalódottabb és legkontraszelektáltabb mentősök üzemeltethetnék őket,akiktől mentsen meg az Isten! "Megműthedd magadat,ha élni még akarsz--tűvel és cérnával bicskával faragott lábadat! Hát kezed levágjuk,hogy röhögve lássuk:szájbavett szikével aranyér esetén mire jutsz!"(Globalista Himnusz)
Giuliano
2017. október 01. 21:39
A töketlen,egyfarkatlan Jávor Benő csak ahhoz az elvhez hű,hogy pofázunk,pofázunk,de nem verjük ki egymás pofájából a gittet--,így lett a kisvasútból gut gemacht,mint a tyukodi kilátókból a fáraó nagyságát hirdető (sajnos üres)piramis és szintén üres stadionocska. Amennyire rinyáltak az ellenőrzés előtt,annyira kellett volna megszorongatni a tökeiket üzleti-tervet és megtérülést számonkérve a "megalodonon"--,de ehhez a tálentumjai sziklás talajra hulltak a sivatagban az oázis szélén,így csak ferencjóskaként elégedettségének adhatott csak hangot,remélve,hogy a minimális cél a jelenlegi status quo megtartása magánéletileg nem kerül veszélybe s tovább lébecolhat EU-s képet viselve!DE:lesznek EP-választások is,és olyanok fognak szavazni,akik lassan megelégelik a Paprikajancsik és Mikiegerek szájkaratézését,az alibi-focizó politikusok látszatkeltő hologramjait és nem lesznek gyávák otthon maradni és új,s így lehet,hogy még éhesebb legyekre szavazni--,de az még mindig kisebb rossz,mintha senkire sem!
BőröndÖdön
2017. október 01. 19:03
Magdi anyus már csak tudja...
atila68
2017. szeptember 30. 22:37
Demokratikus Koalíció Együtt Korszakváltók Pártja Lehet Más a Politika Magyar Liberális Párt Magyar Szocialista Párt Modern Magyarországért Mozgalom Momentum Mozgalom Párbeszéd Közös Ország Mozgalom Kihagytam valamit Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!